Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Задаване"
Високи въпроси за ума са очарователни за задаване, философите ги задават в продължение на три хилядолетия както в Индия, откъдето съм родом, така и тук, на Запад - но само в мозъка можем да се надяваме да намерим отговорите.
Вилаянур Рамачандран
Задаването на въпроси ви дава значителна сила.
Грег Андерсън
Задаването на въпрос е най-простият начин за фокусиране на мисленето... задаването на правилния въпрос може да е най-важната част от мисленето.
Едуард де Боно
Знам, че няма да ми повярвате, но най-висшата форма на човешкото превъзходство е задаването на въпроси на себе си и на другите.
Сократ
Джордж се ухили и отбеляза, че успехът винаги се основава на простото задаване на правилния въпрос.
Майкъл С. Газанига
Задаването на въпроси е един от най-добрите начини за израстване като човешко същество.
Майкъл Хаят
Задаването на въпроси е единственият начин да се разкрие човешкото невежество.
Р. Скот Бакър
Съвременните практики за тестване на интелигентността изискват от изпитваните да отговарят, но не и да задават въпроси. Изисквайки само отговори на въпроси, тези тестове липсват жизненоважна половина от интелигентността - задаването на въпроси...
Робърт Дж. Стърнбърг
Архитектурата е резултат от процес на задаване на въпроси и тестване и повторно разпитване и промяна по повтарящ се начин.
Том Мейн
Няма нищо по-важно за развитието на обществото, отколкото подлагането всичко на съмнение, задаването на въпроси и получаването на нови отговори.
Владимир Познер
Продажбата не е нищо повече от задаване на въпроси и чакане на отговор.
Джак Уайт
Задаването на въпроси е за какво са родени мозъците, поне когато бяхме малки деца. За малките деца буквално търсенето на обяснения е толкова дълбоко вкоренено стремеж, колкото търсенето на храна или вода.
Алисън Гопник
Доброто преподаване изисква повече задаване на верните въпроси, отколкото даване на верните отговори.
Джоузеф Алберс
Изчаках достатъчно г-н Костов да надуе балона. Не е в стила ми да персонифицирам политическия дебат, дори и когато нападките на моите опоненти придобиват личен характер. Но става дума за доста тежки манипулации. Затова нека господин Костов да каже в какво точно ме уличава, защото едва ли някой ще му повярва, че той не познава съдържанието на папката и че може да остане на нивото задаване на въпроси.
Георги Първанов