Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неврон"
Вие не сте нищо друго, освен купчина неврони.
Франсис Крик
През целия си живот ние непрекъснато регенерираме нови мозъчни клетки в хипокампуса, процес, наречен неврогенеза. В хипокампуса непрекъснато се раждат нови стволови клетки, които в крайна сметка се диференцират в напълно функционални неврони.
Дейвид Пърлмътър
Така че, купувачи, бъдете внимателни. В крайна сметка бъдещето на рекламата изобщо не е илюзия в огледалото, а реално знание за действието на огледалните неврони. Те влияят на нашата лоялност, съзнание, портфейли и пазарна биология в много по-голяма степен, отколкото може да се предположи.
Мартин Линдстрьом
Хората са само невроните на цивилизацията. Ние научаваме да създаваме неща, които самите не разбираме.
Мат Ридли
Фактът, че три пети от невроните на октопода не са в мозъка, а в пипалата им, предполага, че всяко има свой собствен ум.
Сай Монтгомъри
Съзнанието е някакъв страничен продукт от едновременното, високочестотно изстрелване на неврони в различни части на мозъка. Свързването на тези честоти генерира съзнание, точно както тоновете от отделни инструменти произвеждат богатите, сложни и безпроблемни звуци на симфоничен оркестър.
Франсис Крик
Тук има неврон, който се задейства, когато стигна и хвана нещо, но също така, когато гледам как Джо достига и грабва нещо. ... Сякаш този неврон възприема гледната точка на другия човек.
Вилаянур Рамачандран
Няма истински независим Аз, отдалечен от другите човешки същества, инспектиращ света, инспектиращ други хора. Всъщност сте свързани не само чрез Фейсбук и Интернет, а всъщност сте съвсем буквално свързани от вашите неврони.
Вилаянур Рамачандран
В мозъка на възрастния човек има 100 милиарда неврони и всеки неврон осъществява около 1000 до 10 000 контакта с други неврони в мозъка. Въз основа на това хората са изчислили, че броят на пермутациите и комбинациите от мозъчна дейност надвишава броя на елементарните частици във Вселената.
Вилаянур Рамачандран
Предвид милиардите неврони, това означава, че в един кубичен сантиметър мозъчна тъкан има толкова връзки, колкото са звездите в галактиката Млечен път.
Дейвид Игълман
Децата имат много огледални неврони, когато са бебета и деца и имитират това, което виждат и затова героите са важни, защото ние наблюдаваме как тези герои променят живота на тези народи и жертват живота си в някои случаи и мисля, че това наистина е важно е да се знае, че не става въпрос само за нас, но и за общността.
Джон Асараф
Измами ме веднъж - срам и срам за теб. Заблудете ме два пъти - срам и срам за допаминовите ми неврони.
Джона Лерър
Когато слушате музика, част от базалните ганглии или ядра, наречена съседно ядро, се активира. Просто сърцевината е и центърът на любовта и желанието. Когато се активира, невроните, съдържащи се в мозъчния ствол, отделят допамин.
Кая Нурденген
Повечето от различните видове клетки в нашето тяло умират и се заменят на всеки няколко седмици или месеци. Въпреки това, невроните, първичната клетка на нервната система, не се размножават (в по-голямата си част), след като сме родени. Това означава, че по-голямата част от невроните в мозъка ви днес са толкова стари, колкото и вие. Това дълголетие на невроните отчасти обяснява защо се чувстваме почти еднакво отвътре на 10 годишна възраст, както се чувстваме на 30 или 77 години.
Джил Болти Тейлър