Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дон"
Вдигаме парчетата, Дона. Някои от тях са счупени.
Дан Абнет
Едва когато аз получих първата си работа в Университета на Вашингтон в Сиатъл и не започнах да играя шах с Дон Гордън, брилянтен млад теоретик, научих икономическа теория.
Дъглас Норт
Човек в търсене. Дон Кихот, който търси своята Дулсинея. Но имайте предвид, моят добър приятел, Дон Кихот така и не намери своята Дулсинея, нали? Той не. Понякога няма голяма разлика между мисията на рицар и задачата на глупака.
Морган Матсън
О, бих искал да бъда на мястото на Дон Жуан за един уикенд. Не че някога съм бил достатъчно красив, за да бъда Дон Жуан.
Патрик Марбър
В Испания родителите обичат да дават на децата си много дълги имена, вярвайки, че това ще увеличи броя на покровителите сред светиите за тяхното дете. Следователно пълното име, което той получи при кръщението, ако искате да знаете, звучеше така: дон Хуан Мария Карлос Фердинанд Гонзалво Доминик.
Роберт Щилмарк
Първият мъж не беше мъж, казва ми дон Хавиер, оплетен в дълбок смях. Първият мъж беше жена...
Сесар Калво
Първият модерен роман вече беше продукт, дори израз на негативна критика: "Дон Кихот" съдържа доста изрична критика към рицарския роман и неговата недостатъчност, за да отчете начина, по който се чувства истинският живот, когато ставате сутрин на Испания през XVII век.
Елиф Батуман
Всяка смрад, която се бори с вентилатора, си мисли, че е Дон Кихот.
Станислав Лем
През 1942 г. ние дадохме 26 дивизии с най-добро въоръжение и изпратихме почти цялата тежка артилерия. На Дон и при Сталинград загубихме 18 дивизии, а останалите 8 бяха разбити в Кубан. Ние загубихме повече от 250 000 души и въоръжението на 24 дивизии [...] В момента седем от нашите дивизии са откъснати в Крим.
Йон Антонеску
Рицарството тъй и не пусна корен на българска почва. Претъпкано е от санчопансовци, а "нашият" Дон Кихот го няма.
Георги Мишев
Мъжете могат да се разделят на три типа: такива, които се мислят за Дон Жуановци; такива, които смятат, че са били; и други, които вярват, че са могли да бъдат, но не са поискали. Последните са тези, които - с благородно намерение - са готови да атакуват Дон Жуан, а може би и да го анатемосат.
Хосе Ортега и Гасет
Дон Кихот е най-високата мярка за доброта, моралност и етичност в испаноезичния свят. Единствената разлика между Дон Кихот и Христос е тази, че гробът господен е известен, а гробът на Дон Кихот не е открит.
Мигел де Унамуно
Казали на английския сатирик Дон: "Заклеймявайте пороците, но щадете тези, които ги притежават." "Как така? - отговорил той. - Значи да осъждам картите, а да прощавам на комарджиите?"
Никола дьо Шамфор
Винаги, когато разучавах нова роля, за мене започваше нов живот. Вълнуваха ме непознати чувства. Обземаха ме особени трепети и настроения. Понякога смут и тревога нахлуваха в душата ми. С еднаква любов и нежност се отнасях към всички свои роли. Но не винаги успявах да достигна желания от мене образ. Като свои коронни роли смятам Канио, Радамес, Дон Хозе, Елеазар, Отело, дон Педро и Танхойзер.
Стефан Македонски