Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възбуда"
Ако не можете да се смеете заедно в леглото, има вероятност така или иначе да сте несъвместими. Предпочитам да чуя момиче да се смее добре, отколкото да се опитва да ме възбуди с дълги, мълчаливи, прочувствени, тайни погледи. Ако можеш да се смееш с жена, всичко останало си идва на мястото.
Ричард Франсис Бъртън
Писмото ми, написано в състояние на силна възбуда, е възможно доста да те е засегнало, за което от цялата си душа съжалявам, ако е така. Но не мисля, че не съм бил прав. Предоставям на теб самия да отсъдиш дали съм имал достатъчно основателна причина да се горещя. Ти все пак знаеш, ти трябва да знаеш колко много те обичам.
Хайнрих Маркс
Смъртта е прекратяване на обмена между вътрешна и външна възбуда, между душата и света.
Новалис
Той се опита да възбуди страст в нея, но вместо това изпадна в сън.
Никол Джордан
Момичетата се раждат с по-голяма чувствителност към изолация и страх; момчетата се раждат с повече чувствителност към възбуда и срам.
Патриша Лав
Слаборазвитите общества от време на време обхващат дълбока тясно свързана с митовете възбуда - празник.
Роже Кайоа
Знам колко опасно е да съживиш миналото. Това предизвиква възбуда и съжаление.
Татяна дьо Роне
Цялата любов е социално-икономическа. Това са градиентите в състоянието, които правят възбудата възможна.
Гари Щейнгарт
Женската покрива гърдите си и след това пристъпва към предефиниране на формата им със сутиен. Това устройство за сексуално сигнализиране може да бъде подплатено или надуваемо, така че то не само възстановява скритата форма, но и я увеличава, имитирайки по този начин подуване на гърдите, което се появява по време на сексуална възбуда.
Дезмънд Морис
Колко често душата, изпитала всички други страсти, прехвърля границата и започва да търси удоволствие в жестокостта. Когато й липсват милувки и ласкателство, опиянение от танците и възбудата на комара, нетърпеливата помрачена душа се гмурва в тъмните си глъбини изважда оттам жестокостта. В измъчването на животни и хора залинелите сетива намират нов повод за радост.
Селма Лагерльоф
Умът трябва да се изразява в това да разшири тясното, да увеличи малкото, да разнообрази сходното, да възбуди интерес към обикновеното и красиво да говори за незначителното.
Квинтилиан
При никакви обстоятелства не желая да бъда специалист по всичко. Имам право да изляза извън рамките... Пожелавам си шанс, а не сигурност... Искам да се срещна с риска, да копнея за нещо и да го постигна, да преживея крушение и успех. Отхвърлям всяко предложение да продам порива си за дребни бакшиши. Предпочитам да се изправя пред трудностите на живота, отколкото да водя застраховано съществуване. По-добре напрегнатата възбуда на собствения успех, отколкото безличния покой на утопиите. Не заменям нито свободата си срещу благодеяния, нито човешките си достойнства за щедри дарове. Научил съм се сам да мисля, да действам, да гледам света право в лицето и да заявявам: "Това Творение е мое." Всичко се съдържа в думите: "Аз съм свободен човек."
Алберт Швайцер
В началото у мене се записаха 50-60 ученика. При гръцкия учител M. Jean, който беше и драгоманин в Меарифското управлением се бяха явили само 10 души желатели. Това възбуди завистта на колегата. Той не можа да се стърпи, та един ден ме запита: "Защо у мене има само 10 ученици, а у тебе повече от 60?" Отговорих му: "Защото от гръцкия се интересуват само ония турчета, които са от места, гдето има гръцко население, а от български - които са между българска среда. Ето мерилото на българизма и гърцизма в Македония"
Антон Димитров
Не избутваш кучето назад, а само го спираш. Когато го избуташ, то пак ще се опита да направи същото. Ако го спреш, спираш възбудата му и го успокояваш.
Сизар Милан