Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Либертарианец"
Либертарианците смятат държавата за върховен, вечен, най-добре организиран агресор срещу лицата и имуществото на масата на обществото. Всички държави навсякъде, независимо дали са демократични, диктаторски или монархични, независимо дали са червени, бели, сини или кафяви.
Мъри Ротбард
Писна ми от хората, които мислят, че либертарианците нямат морал - че нямат ценности. Това са огромни глупости. Либертарианците са ЕДИНСТВЕНИТЕ политици с ценности.
Питър МакУилямс
Още от колежа съм либертарианец - социално либерален и фискално консервативен. Вярвам в индивидуалната свобода и лична отговорност.
Майкъл Шърмър
Това, което искам, е нещо като ново политическо преустройство по либертарианска/авторитарна линия и искам да се появи нов консенсус между недоволни либерали, класически либерали, дисидентски малцинства като гейове, консерватори в малките държави, либертарианци, хора, които всъщност искат да бъдат оставени сам.
Майло Янопулос
Не станахме либертарианци, защото сме алтруисти.
Патрик О'Рурк
Либертарианците са неспособни да бъдат расисти, защото расизмът е колективистична идея.
Рон Пол
Наистина не знаех много за либертарианците. Знаех, че са за по-малко управление и повече лична свобода. Това ми хареса.
Хауърд Стърн
Либертарианците научават с мъка си, че на големите бизнесмени не може непременно да се разчита, че ще им бъдат съюзници в битката срещу разширяването на правителствените посегателства.
Хенри Хазлит
Аз съм краен либертарианец, но осъзнавам, че сме в демокрация, а в демокрацията хората могат да имат мнения за всички цветове и няма причина да се спори за това.
Юджийн Фама
Академичните марксисти никога нямаше да бъдат убедени, че всичко, което се случи в реалния свят, може да обезсили тяхната система от вярвания. Утопистите на десницата, либертарианците са също толкова убедени, че техните идеи тепърва ще бъдат изпробвани и че биха работили прекрасно, ако можехме само да направим нещо за човешката история.
Джейкъб Уайсбърг
Най-доброто нещо, което можете да кажете за либертарианците, е, че тъй като техните възгледи произтичат от абстрактната теория, те са склонни да бъдат изключително принципни и строги в своята логика.
Джейкъб Уайсбърг
Най-лошото, което можете да кажете за либертарианците, е, че те са интелектуално незрели, замръзнали в мирогледа, много от тях погълнати от четенето на романи на Айн Ранд в гимназията. Подобно на други идеолози, либертарианците реагират на неспособността на света да се съобрази с техния модел, като питат къде светът се обърка.
Джейкъб Уайсбърг
Южните консерватори се грижат за моралната позиция на правителството, но нямат нищо против, когато то харчи свободно от името на своите избиратели. Западните консерватори, за разлика от тях, са меки либертарианци, които искат управлението да не се прави на хората по принцип.
Джейкъб Уайсбърг
Подобно на академичните марксисти, които са техни сестри под кожата, либертарианците са далеч по-заинтересовани от идеалния свят, отколкото от този, в който живеят обикновените хора.
Джейкъб Уайсбърг