Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Патица"
Документът не предоставя точния брой пениси, изядени от патици, но авторът казва, че през годините е имало достатъчно, за да се създаде популярна поговорка: "По-добре да се прибера вкъщи или патиците ще имат какво да ядат."
Мери Роуч
Отците-основатели не вярваха, че основната цел на оръжията им е да ловуват патици, а да поддържат правителството в съответствие в рамките на Конституцията. Отците основатели казаха, че въоръжените граждани са опора срещу тиранин в Белия дом.
Джон Колман
Да правиш любов с жена си е като да стреляш по седящи патици.
Граучо Маркс
Знаеш ли, че мога да те дам под наем като примамка за ловци на патици?
Граучо Маркс
Патицата - това е домашен пингвин.
Жул Ренар
Може да съм бил погълната, каза патицата, но нямам намерение да бъда изяден.
Мак Барнет
Да започнеш да готвиш патица в един през нощта е едно от най-добрите актове на лудост, които може да предприеме човек, който не е луд.
Мануел Васкес Монталбан
Тя с удоволствие би изпратила плъх, който се хвърля към гибелта си, и въпреки това би рискувала живота си за патица.
Анджи Сейдж
Ако искате да летите с орлите, не плувайте с патиците!
Т. Харв Екър
Добрият актьор е като патица на повърхността на езеро. На повърхността всичко е спокойно, а под водата трескаво се движат лапи.
Александър Скарсгард
Имахме нашата пшеница. Сами си направихме зехтин. Направихме нашето вино. Имахме кокошки, патици; имахме овце, крави, мляко. Така че бях отгледан в много проста ситуация, но разбирайки наистина храната от земята... същността на храната и вкусовете. И тези спомени, които взех със себе си и мисля, че се задържаха.
Лидия Матичио Бастианич
- Защо сме толкова варвари? питам татко. - Защо си мислим, че можем просто да вземем от тази планета, да грабнем същества, каквито ни принадлежат - да изпечем четири и двадесет косове, да убием калмар само за да направим черна паста, да нахраним патица, за да можем да получим малко пастет? Защо не можем да бъдем изобретателни и ако вземем едно същество, да го уважаваме, да го използваме, всичко?
Лора Докрил
Той пише толкова добре, че ми се иска да върна моето перо на патицата.
Фред Алън
Литераторите и особено поетите са като пауните, на които скъпернически подхвърлят дребни зрънца и клетките им и понякога ги измъкват оттам, за да ги накарат да разтворят опашките си. Докато петлите, кокошките, патиците и пуйките свободно се разхождат из птичия двой ре преспокойно пълня гушите си.
Никола дьо Шамфор