Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преграда"
При музиката и поезията няма граници и прегради! Те запълват пустотата на нашите души, опустошени от ритъма на съвремието.
Максим Аверин
Преградите духът ми победи.
Данте Алигиери
Водата не се съпротивлява. Водата тече. Когато потопиш ръката си в нея, чувстваш само ласката. Водата не е плътна стена, тя никого не спира. Но тя винаги ще се пробие път докъдето иска, и в крайна сметка нищо не може да и устои. Водата е търпелива. Докато камък камъка остри. Помни за това, детето ми. Помни, че ти наполовина си вода. Ако не можеш да преодолееш преградата, заобиколи я. Водата го може.
Маргарет Атууд
Убежденията могат да бъдат пътища или прегради. Разнообразни вярвания могат да направят живота интересен и пъстър.
Джеймс Ван Прааг
Не мисля, че е езикът може да стане преграда на пътя на предаването на чувства и емоции. Такива образи, но могат на някой специален език, по-добре или по-зле да предават нашите чувства. Можеш да говориш на японски, индийски, италиански, английски - това няма значение, ако ти говориш искрено. Аз мисля, че истинските, искрени чувства нямат пред себе си прегради или ограничения.
Лара Фабиан
Има ли по-неопредолима преграда от мълчанието?
Марсел Пруст
За човек, който на всяка крачка изгражда за себе си прегради, няма друг път, освен постепенна деградация.
Уилям Бъроуз
Ако любовта не е страст, значи, това не е любов, а нещо друго; а за да не угасне страста е нужно не удовлетворение, а прегради.
Уилям Съмърсет Моъм
Оптимизмът е събрат на любовта и абсолютно прилича на нея в три отношения: той също така не познава прегради, също е лишен от чувство за хумор и също така те застига неподготвен.
Грегъри Дейвид Робъртс
Освен това, кой може да прегради река, която тече толкова силно?
Йекта Копан
Това е свободата: няма прегради, няма вериги и любовта не е средство за достигане на целта, а върховна цел.
Кристофър Хемптън
Ако станеш зависим от други изпълнители, ще бъдеш прекалено открит и раним. Но ако получаваш подкрепа от околните, ще бъдеш несравним. Много актьори никога не стигат до това, защото не дават толкова доверие. Те не се отказват от своите прегради и защити. Точно това искам да направя и аз - да мога да сваля защитите и да заработя на по-високо ниво.
Джон Войт
Вероятно първоначалните чувства между Ромео и Жулиета не са били толкова всепоглъщащи, че да сринат преградите, поставени между тях от семействата им. Но е много вероятно те да са били нажежени до крайност от поставянето на тези прегради.
Робърт Чалдини
Смятам, че преодоляването на физическите трудности и опасности помага и при преодоляването на духовните прегради. Смятам, че с времето все по-често ще се сблъскваме както с физически, така и с духовни предизвикателства и че те са еднакво важни за преодоляване. Изключително важно е да знаеш как реагираш на нещата, да се подлагаш на изпитания.
Чарлз, принц на Уелс