Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обет"
Истинската любов не признава никакви заповеди и никакви обети.
Маргарита Наварска
Любовта умира въпреки свещения и брачен обет.
Уилям Мейкпийс Такъри
Да дадеш обет за бедност, значи да се закълнеш да бъдеш лентяй или крадец. Да дадеш обет за целомъдрие значи да обещаеш на бога да нарушиш най-мъдрия и най-важен от Неговите закони. Да дадеш обет за послушание значи да се отречеш от неотменимото си човешко право – на свобода. Ако човек съблюдава своя обет, той е престъпник; ако го нарушава – е клетвопрестъпник. Животът в манастир – това е живот на фанатик или на лицемер.
Дени Дидро
Свободната любов без обети и клетви е възможна само между равни, за неравните е предвиден бракът като неподвижна форма.
Михаил Пришвин
Все още държах твърдо на решителността си да стана министър; все още ми се струваше, че това е мой дълг. Бях обещал себе си, в молитвите си дадох словото си на Бог. Как мога да наруша обета си?
Пиер Лоти
Властта не е материален обет. Тя е тънка ефирна субстанция.
Гари Каспаров
Когато бях на 15 години взех решение никога да не пуша и пия. Аз спазих този свой обет и това беше едно от най-разумните решения, които някога съм вземала.
Ан Ландърс
Вместо обет на бедността си дал обет за богатство. Кое е по-добре в дългосрочен план?
Ъруин Шоу
Истинската любов не признава никакви признания и никакви обети.
Маргарита Валоа
Девет месеца по-рано, когато с Оливия си разменихме сватбени обети, абсолютно не споменахме да си вкарваме клизмите в дупетата. И все пак сме тук. Това означава да обичаш и да бъдеш обичан.
Анди Боровиц
След като съм изоставил обета да пазя ума си, каква е ползата от много обети за мен?
Шантидева
Трудно е да понесеш тежестта на нарушен обет. Трудно е да се опитваш да умилостивиш мъртвите, но още по-трудно е да не го направиш.
Еми Итеранта
Хората често се кълнат и след това нарушават обетите, когато Фортуна се отвърне от тях.
Карен Есекс
БЛАГОДАРЯ!!! За съжаление, тази свещена дума, почти изчезна от ежедневния речника на българина. Въпреки това, можем да я погледнем от един по-нестандартен ъгъл :) ......БЛАГОДАРЯ - БЛАГО (ДОБРО)-ДАРЯ (ДАРЯВАМ): Чрез тази дума сякаш ние даваме свещен обет на този, който ни е извършил някакво добро. С думата БЛАГОДАРЯ сякаш му казваме следното: Ти ми стори добро сега, за това когато ти също имаш нужда от помощ, аз съм готов да отвърна на твоята добрина с добро.
Йоан Петров