Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глътка"
Трябва де се наслаждаваме на живота като на хубаво вино - глътка по глътка, с поемане на въздух между тях. Дори най-хубавото вино губи всякаква прелест за нас и преставаме да го ценим, когато го пием като вода.
Лудвиг Фойербах
Всяко едно удоволствие, което може да си представите или да изпитате, е по-възхитително, по-голямо удоволствие, ако го приемате на малки глътки, без да бързате. Четенето не прави изключение.
Амос Оз
Това, което предлага изкуството, е пространство – глътка въздух за духа.
Джон Ъпдайк
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Човек поема на големи глътки лъжата, която го ласкае, и пие капка по капка истината, която му горчи.
Дени Дидро
Докато стоях, поех последна глътка въздух с аромат на пролет, заслушах се в птичата песен и тогава видях представител на дивата природа, която природозащитниците не бяха планирали да съживят на това място. Перверзник в бяла риза и полиестерни панталони. Стандартен перверзник тип скрий се в храстите и го удари. Дебел и оплешивяващ, беше толкова привлекателно, колкото да гледаш как гигантски маршмелоу се захваща с него.
Роб Търман
Първата глътка бира в горещ ден е като първото потапяне с пръст, когато отворите нов буркан с фъстъчено масло.
Харлан Коубън
Но ако поне веднъж да бъдете негодник и дори да спечелите, тогава завинаги ще останете такъв. С глътка кръв вие сами ставате хищник.
Волфганг Шрайер
Пия вино на такива големи глътки като любовта: нищо не правя наполовина.
Джон Гей
Вдъхнах глътка свеж декемврийски въздух и стоях идеално неподвижен, наслаждавайки се на усещането, звука и миризмата на света около мен, усещания, които щяха да минат незабелязано, ако никога не бях срещал Карл Айвърсън.
Алън Ескенс
Той я целуна. Без предупреждение, без позволение. Без дори и да е взел решението да го направи, просто защото не му оставаше друг избор. Той се нуждаеше от нейната глътка въздух. Тя му принадлежеше и той си я искаше обратно.
Теса Деър
Признавам, че медицината е тайна, която не е създадена за вас. Знам, че тя сама по себе си е тайна, и както всички тайни, изисква справедива глътка вяра, така че да не се забива в гърлото.
Тобаяс Смолет
Нека този, който никога не е усещал как първата глътка от първата утринна бира преминава през него като леден полъх през Сахара, като женски поглед през сърцето на стар ерген, като бащина милувка по темето на блудния син, стане и каже – аз съм тоя, който не е познал щастието...
Румен Белчев
Първите глътки от науката те правят атеист, но на дъното на чашата те очаква Бог.
Вернер Хайзенберг