Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стотинка"
Той не пиеше, не пушеше, не караше колело, живееше икономично, събираше всяка стотинка и умря в цветуща възраст, обкръжен от алчни роднини. Това беше голям урок за мен.
Джон Баримор
Нито умът, нито сърцето, нито душата в любовта не струват нито стотинка.
Пиер дьо Ронсар
Синдикалното движение е най-добрата програма за създаване на работни места от средната класа, която Америка някога е имала, и не струва на правителството нито стотинка.
Анди Стърн
Въпреки че Гугъл е раздал почти всичко, което може да предложи - от търсене и карти до имейл и приложения - това винаги е било част от по-големия му модел на приходи: стотинките на място, което получава за засяването на цялата вселена на Гугъл за търсене и услуги с все по-целенасочена реклама.
Дъглас Рушкоф
Синдикатите са най-добрата програма за борба с бедността, която действително работи и не струва на правителството нито стотинка. Но тъй като профсъюзите стават все по-малки, а не по-силни, нашата способност да действаме като икономически механизъм за разпределяне на печалбите от нашата работа и повишаване на заплатите и обезщетенията на всички работници изчезва.
Анди Стърн
Когато правителствените програми не работят, тези от левицата са склонни да подкрепят повече финансиране, докато тези от дясно искат да ги премахнат напълно. По-добре е да попитате дали проблемът е сложност и лош дизайн. Можем да решим тези проблеми - понякога без да харчим нито стотинка.
Кас Сънстейн
Една от любимите ми шеги за всички времена беше получаването на неоторизиран достъп до телефонния превключвател и смяната на класа на услугата на колега телефонен измамник. Когато се опитваше да се обади от вкъщи, той получаваше съобщение, което му казваше да внесе стотинка, защото превключвателят на телефонната компания получаваше вход, който показваше, че се обажда от телефонен автомат.
Кевин Митник
Ако една стотинка може да донесе късмет и една стотинка може да изпълни желание, как така моите единадесет цента не са ми купили това, от което имам нужда.
Кейси Уест
Защо мъжете получават списания и книги за инвестиране и забогатяване, докато жените получават лекции за икономисването на стотинки в хранителния магазин и намаляването на колекциите ни от обувки?
Кимбърли Палмър
Твърде възвишените качества правят човека по-непригоден за обществото. На пазара не се отива с кюлчета злато, а с обикновени пари или стотинки.
Никола дьо Шамфор
Много пъти са ме питали, особено на маса, имал ли съм "нещо" с Венчето Коканова, като под "нещо" се подразбира някакъв плътски контакт и т.н. "Една боза от 6 стотинки"
Филип Трифонов
Никога не се омъжвай за човек, който си брой стотинките.
Коко Габриел Шанел
Че аз съм щастливец, това го знае цяла България; но туй, което никой не знае, то е, че днес нямах четиридесет и пет стотинки да си купя тютюн. Това обстоятелство никак не ми попречи обаче да съхраня своето царствено величие. Аз все пак гледах на света и хората тъй, като че милион Ротшилдовци и Вандербилтовци мога да ги натъпча в джеба на жилетката си; а пък нашите богаташи не представляваха пред моите очи нещо повече от пепелта на снощната ми последна цигара. Това е всичко хубаво, ама тютюн все пак няма, да го вземе дяволът! Глупава страст!
Алеко Константинов
Седях в стаята си, захласнат в разрешението на един чрезвичайно жизнен за мен въпрос: през разпраното отверстие в джеба на жилетката ми промъкнал се, кой знае кога, един малък кръгъл предмет и се залостил чак в края на дрехата; към претърсванието на тези забравени кьошета на тоалета си аз прибягвам при същите обстоятелства, при които евреите разгръщат старите си тефтери; трябваше да се уверя дали скритият в прореза предмет е някое копче от панталони или е някаква монета. Разочарование или радост. Предметът се движи с помощта на пръстите ми под материята, достига отверстието, пръстът ми усеща вече металическа студенина, различава вече нарезите по периферията – 50 стотинки!
Алеко Константинов