Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Щастливец"
Америка е ураган и единствените хора, които не чуват тътена, са тези щастливци, невероятно глупави и самодоволни бели протестанти, които живеят в центъра, в спокойното око на големия вихър.
Норман Мейлър
Утопист: щастливец, който не доживява до изпълнението на своите мечти.
Габриел Лауб
Философията не признава никакво щастие, освен себе си, а щастието на свой ред не признава никаква философия, освен себе си. По такъв начин и философът е щастлив, и щастливецът се счита за философ.
Пиер-Жозеф Прудон
Вярвам, че художникът е щастливец: той е в хармония с природата, когато някак успее да изрази това, което вижда.
Винсент ван Гог
Ричард Бъртън е дошъл от същият град като мен, така че реших, че ще следвам носа и късмета си. Мисля, че съм бил много голям щастливец.
Антъни Хопкинс
Голяма част от човешките отношения се основава на измами и уловки, понякога весели и забавни, понякога долни и злобни. Само малка част щастливци, такива като майките и малките деца, истинските приятели и влюбените са съвършено искрени един с друг.
Ерик Берн
Ако приятелите ти останат с теб, то ти си щастливец, защото с мнозина това никога не се случва.
Рони Джеймс Дио
Щастливец е този, който не е влюбен!
Франсоа Вийон
Баща ми имаше изражение – "Щастливецът става сутрин, поставя двата крака на пода, знае какво ще направят и смята, че все още има значение".
Джо Байдън
Ти и сам казваш, че си галеник на щастието. Да те пази винаги Всевишният по твоя път, доколкото това го позволяват слабостите на човешката природа. Но и най-щастливият познава горчиви часове; за нито един от земните хора слънцето не блести непрекъснато. От щастливеца обаче с пълно право може да се очаква да противопоставя на бурята своето мъжество, твърдост, смирение, бодрост.
Хайнрих Маркс
Когато мисля за всички тези книги, които са ми останали да прочета, аз се считам за щастливец.
Жул Ренар
Нещастието на бившите щастливци винаги радва.
Давид Фоенкинос
Мечтата на щастливеца – да направи другите щастливи.
Фил Боузман
Че аз съм щастливец, това го знае цяла България; но туй, което никой не знае, то е, че днес нямах четиридесет и пет стотинки да си купя тютюн. Това обстоятелство никак не ми попречи обаче да съхраня своето царствено величие. Аз все пак гледах на света и хората тъй, като че милион Ротшилдовци и Вандербилтовци мога да ги натъпча в джеба на жилетката си; а пък нашите богаташи не представляваха пред моите очи нещо повече от пепелта на снощната ми последна цигара. Това е всичко хубаво, ама тютюн все пак няма, да го вземе дяволът! Глупава страст!
Алеко Константинов