Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фестивал"
Футболът е фестивал на плодородието. 11 сперматозоида се опитват да влязат в едно яйце. Наистина съжалявам вратаря.
Бьорк
Когато на фестивала сред двеста руснаци попаднат един украинец и един беларусец, фестивалът се нарича международен.
Никита Богословски
Фестивалите са забавни за децата, забавни за родителите и предлагат добре дошла почивка от стреса на нуклеарното семейство. Самото количество хора прави живота по-лесен: много възрастни, с които възрастните да говорят, и много деца, с които децата да играят.
Том Ходжкинсън
Дълги уикенди на фестивали, кратки седмици у дома, през цялото лято: сега това със сигурност е за предпочитане пред огромните разходи и главоболие на ядрената семейна почивка на слънце?
Том Ходжкинсън
Моята идея за грижа за деца на фестивали е да седя на маса с бира, докато децата тичат наоколо и измислят свои собствени игри.
Том Ходжкинсън
Много обичам Вайда (Andrzej Wajda; 1926). Никога не сме се срещали, но веднъж, по време на един от фестивалите в Кан, той публично заяви, че моите първи филми го вдъхновили да започне да прави кино...
Луис Бунюел
Истината е, че съществуването иска животът ви да се превърне във фестивал, защото когато сте нещастен, вие също хвърляте нещастието навсякъде.
Ошо
Да отидеш да видиш Годзила на филмовия фестивал в Кан е като да присъстваш на сатанински ритуал в базиликата на Свети Петър.
Роджър Ебърт
Никога не мисля за американските, френските или другите зрители. Или за журито на някой фестивал - за мен това е абсолютно безинтересно. Мен ме интересува успех в моята страна.
Станислав Говорухин
Седем години писах и публикувах текстовете си в интернет и нито един арабски фестивал не ме покани, нито едно арабско издателство не искаше да издаде книгите ми, а аз не бях известен в западния свят заради политическите си позиции.
Хасан Бласим
Разказите ми бяха преведени и имаха много рецензии, преди да имам интервю за някой международен или арабски вестник. Ако историите не бяха успешни, нямаше да ме попитате за позицията ми относно арабските фестивали и така или иначе нямаше да се интересувам от фестивалите, защото щях да се уединя и да пиша.
Хасан Бласим
Когато разказите ми бяха преведени на други езици и получиха добри отзиви в международната преса и спечелиха награди, някои арабски фестивали и вестници започнаха да се интересуват от това, което създадох. Този внезапен арабски интерес е форма на лицемерие и глупост.
Хасан Бласим
Махмурлукът е ярка форма на отмъщение. Снощи моят апартамент стана място за малък, интровертен фестивал на шардоне. Меланхоличен хор от българи осигури забавлението чрез комплект слушалки, които се оказаха непоправимо заплетени под леглото. Част от мен току-що гледаше. Другата част отговаряше.
Лиз Йенсен
Толкова много писатели живеят целия си живот в стаи. Можете да бъдете твърде цивилизовани в средата, която имате около вас, твърде ориентирана към ангажименти за изказване и литературни фестивали и вечери. Това не ме интересува тези дни. Стигаш до момент, в който вече не ти пука. В този момент можете да започнете да пишете.
Лорънс Озбърн