Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Агностик"
Мистерията за началото на всичко е неразрешима за нас. Затова аз ще се задоволя с това да остана агностик.
Чарлз Дарвин
Интернет даде на атеистите, агностиците, скептиците, хората, които обичат да унищожават всичко, в което вие и аз вярваме, почти равния достъп до децата ви като вашия младежки пастор и вие... независимо дали ви харесва или не.
Джош Макдауел
Аз съм агностик и не държа да знам в какво вярват невежите хора.
Кларънс Дароу
Аз съм жена, разведена, социалист и агностик - всички грехове заедно.
Мишел Башле
Случайно говорите с агностик. Знаете ли какво е агностик? Страхлив атеист.
Стъдс Търкъл
Старая се да бъда обективен по отношение на технологиите. В смисъл на агностик.
Уилям Гибсън
Неверието беше по-лесно от вярата, много по-малко взискателно и фино ласкателно, защото агностикът се чувстваше като интелектуално превъзхождащ вярващия. И тогава неверието, преследвано от вярата, както тя знаеше от опита, предизвика доста приятна носталгия, докато вярата, преследвана от съмнение, включваше истинско страдание.
Елизабет Гаудж
Познавам много атеисти, агностици и скептици, които са станали християни през годините. Всъщност няколко от моите приятели някога бяха силни атеисти, но сега са предани последователи на Исус.
Лий Стробъл
Интернет помогна на атеистите и агностиците да се слеят както никога досега.
Лий Стробъл
Имаше моменти, обикновено в слънчева Великденска сутрин, когато тя искаше да може с искреност да се нарече християнка; но през останалата част от годината тя знаеше, че е това, което беше – неизлечимо агностик, но склонна към непредвидими рецидиви във вярата.
П. Д. Джеймс
Няма да кажа, че съм агностик, тъй като агностицизмът поддържа, че човек не може да знае ... но аз не съм против идеята за някаква интелигентност или някаква организираща сила, която създава първоначалните условия на Вселената в такава начин, който в крайна сметка генерира звезди, планети и живот.
Бъръс Фредерик Скинър
Дори сред онези, които нямат особена преданост към определен клон на християнството, има много търсачи, както и агностици и атеисти, които крият известно любопитство към Исус и неговата история.
Джей Парини
Няма значение дали имате религия или сте агностик, не вярвате в нищо. Можете само да оцените (без да знаете или разберете) тайните на живота.
Джак Корнфийлд
Винаги съм познавал майка си като агностик, по-малко сигурна от баща си, че вселената не е създадена от някакъв голям интелект. Но тя щеше да се раздразни още повече от баща ми, когато си помисли, че хората призовават Бог да върши работата си вместо тях - например, когато видя автобус със стикер, казващ "Аллах да ни пази".
Елиф Батуман