Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вратовръзка"
Жената може само да дава съвети, но избора на вратовръзка остава за мъжа.
Марлене Дитрих
Мога да обиколя целия свят само с три тоалета: син блейзър и сив фланелен панталон, сив фланелен костюм и черна вратовръзка.
Пиер Карден
Носеше вратовръзка, очевидно завързана в края на миналия век.
Реймънд Чандлър
Не приемайте, че съм тъп, защото нося костюм и вратовръзка.
Дейвид Мамет
Момчета имат късмет: Можем да носим костюм отново и отново, само с различни ризи и вратовръзки.
Райън Рейнолдс
Никой още не си е слагал вратовръзка за да се стопли.
Доминик Строс-Кан
Бих препоръчал на двамата президенти, че ще вечерят по-добре, ако вечерят без вратовръзки. Вратовръзките вече са в цената, часът е неравен, добре, разбирате ли ме, иначе вратовръзката на Юшченко ще погълне.
Владимир Путин
Най-добрата част, без никакви въпроси, беше равенството. Винаги съм харесвал вратовръзките, но ми се струваше твърде голямо изявление да ги нося.
Маурийн Джонсън
Не беше ли целият смисъл да си художник или поне част от него, че не трябваше да носиш вратовръзка?
Мег Уолицър
Когато идвате от семейство на комунисти и преминавате през тийнейджърския си бунт, кой е най-добрият начин да се бунтувате от семейство на комунисти? Е, облякох костюм и вратовръзка и станах капиталист... Нищо не можех да направя, за да разстроя семейството си повече от това.
Бил Браудър
Меровингите бяха с дълга коса, точно както административните работници носят вратовръзки днес. Отличителният символ може да остане полезен дори когато първоначалното му значение е загубено.
Брюно Дюмезил
В това Пан Винсент се смяташе за ненадминат ценител и можеше да оцени вкуса на неочакван посетител: рядко някой може правилно да върже двоен уиндзорски възел за вратовръзка. Този човек изглежда има някаква представа за прилични маниери...
Василий Веденеев
Мутрите вече не са с дебели вратове, а с тънки, с копринени ризи, вратовръзки, говорят на 5–6 езика, някои са представители на България в чужбина, други са на управленски длъжности. И не е тъжно, а трагично.
Александър Йосифов
Парламентът и Министерският съвет би трябвало да бъдат институции, които се свързват с респекта. Затова облеклото на работещите в тях не би следвало да бъде фриволно на границата с несериозността. В България протокол е почти мръсна дума. А той е определящ за гардероба в много ситуации. На прием в Англия никога няма да пуснат мъж без вратовръзка. Просто шефът на протокола ще го върне обратно. Чувствам се доста дискомфортно, когато поведа чуждестранни гости из министерствата и там ни посрещнат секретарки, чиито поли с труд покриват прелестите им. А първото впечатление винаги е от външния вид и от усмивката.
Антония Първанова