Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хероин"
Трите най-опасни зависимости: хероин, въглехидрати и месечна заплата.
Насим Никълъс Талеб
Най-скъпият навик на света е целулоидът, а не хероина, и аз се нуждая от дозата си на всеки няколко години.
Стивън Спилбърг
Има нещо сгрешено в цялата концепция на парите. Изискват се все повече и повече, за да си купиш все по-малко и по-малко. Парите са като хероин. Дозата, която ще ти стигне в понеделник, няма да ти достатъчна в петък.
Уилям Бъроуз
Можеш да се договориш даже с покемон. Особено след хероин.
Робърт Дауни Джуниър
Ако Placebo беше наркотик, без съмнение би било чист хероин, тайнствен и пристрастяващ.
Брайън Молко
Историците са за национализма това, което производителите на мак в Пакистан са зависими от хероин: ние доставяме основната суровина за пазара.
Ерик Хобсбом
Състояние на индивиди, каквото сега достигнахме в Западната цивилизация, няма да създаде личности, а атомизираните индивиди, които го съставят, ще бъдат мотивирани от желания, които не отразяват непременно нуждите. Вместо да се нуждаят от други хора, те се нуждаят от хероин; вместо някакво религиозно убеждение, те трябва да бъдат с отбора победител.
Карол Куигли
Ах, младост. Това е като хероин, който сте пушили, вместо да изсмъркате. Отиде толкова бързо, че не можеш да повярваш, че все пак трябва да платиш за това.
Джош Базел
Звездни нощи бяха несравними, плашещо красиви. Искахте да умрете под онова наклонено небе, където звездите се разпръскват като чист прах от хероин...
Мирча Картареску
Нуждата от движение е подобна на пристрастяването към хероин. Пространството не ви оставя на мира. Никога няма да каже: ами тоя падна, стига ме тъпчат, остави го, нека си почине. Не! Вместо да стане нищожно за инвалида, пространството непрекъснато му се натрапва, показва привидната си широчина и въпреки това, парадоксално, започва да стяга обръча около теб. След време поне ще разбереш какво си намислил. Същото важи и за олимпийския победител в спринта на 100 метра, и за човека в инвалидната количка, и за морската краставица.
Светислав Басара
След като веднъж видях собственият ми баща разрушен от хероина - най-добрата ваксина срещу наркотиците.
Шая Лабъф
- Това е най-трудната зависимост от всички, - каза Патрик. - Забравете хероина. Просто се опитайте да се откажете от иронията, че дълбоката душа трябва да означава две неща едновременно, да бъдете на две места едновременно, а не да бъдете там за катастрофата с фиксиран смисъл.
Едуард Сейнт Обин
Начинът, по който другите хора се отнасяха към любовта, той се отнасяше към хероина и той чувстваше любовта така, както другите хора се отнасяха към хероина: че това беше опасна и непонятна загуба на време.
Едуард Сейнт Обин
Търся младо, красиво, за предпочитане стройно момиче за приятелство, може би за нещо повече. За предпочитане непушач. Аз съм на около тридесет, имам син, хубаво момче на шест години. Обичам дългите разходки сред природата, хубавата музика, обичам да ходя на кино, да вечерям на свещи и да си инжектирам почти чист хероин във вените.
Йонас Т. Бенгтсон