Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Уотъргейт"
Фактът за прикриването на Уотъргейт не е толкова интересен, колкото стъпката за прикриване. И когато разбирате стъпката, разбирате, че Ричард Никсън е излъгал. Че е бил престъпник.
Боб Удуърд
Адвокатите не се включиха сериозно в историите на Уотъргейт доста късно, когато разбрахме, че сме тръгнали към нещо.
Боб Удуърд
След като Никсън подаде оставка през 1974 г., той влезе в много агресивна война с история, опитвайки се да унищожи петното и паметта на Уотъргейт. За щастие историята победи, най-вече заради лентите на Никсън.
Боб Удуърд
Дори преди Уотъргейт и неговата оставка, Никсън бе вдъхновил противоречиви и страстни емоции.
Стивън Амброуз
Никсън имаше някои големи постижения във външните работи. Те ще бъдат запомнени. Но един президент вероятно ще бъде запомнен с едно нещо, а Уотъргейт ще оглави списъка на Никсън, предполагам.
Боб Удуърд
Вярвам, че Уотъргейт показва, че системата е работила. По-специално съдебната власт и конгресът и в крайна сметка независим прокурор, работещ в изпълнителната власт.
Боб Удуърд
Уотъргейт предлага примерно изследване на взаимодействието и правомощията на всеки от клоновете на правителството. Това също е морална игра с тъжен и драматичен край.
Боб Удуърд
Изглежда, че историята на Уотъргейт от началото до края може да се използва като буквар за американската политическа система.
Боб Удуърд
Подозирам, че е имало редица конспирации, които никога не са били описани или изтекли. Но подозирам, че нищо от мащаба и размаха на Уотъргейт.
Боб Удуърд
Още преди Уотъргейт, висши служители на администрацията се скриха зад анонимността.
Боб Удуърд
Наскоро прочетох някои от стенограмите на лентите на Уотъргейт на Никсън и те прекараха часове, опитвайки се да разберат кой изтича и предоставяйки информация на Карл и на мен.
Боб Удуърд
Все още може да има друга книга на Уотъргейт. Мислех, че книга за последиците от Уотъргейт и неговото въздействие може да бъде направено, може би от мен или някой друг.
Боб Удуърд
Няма да имаме друг Уотъргейт през целия си живот. Сигурен съм.
Боб Удуърд
Поради Уотъргейт отчасти съм нещо като магнит за обаждания и информация и предложения.
Боб Удуърд
Това е истински шпионски трилър, който се случва в реално време. Надявам се, че Заговорът за хакване на Америка ще информира американския електорат за това как Русия проведе пълномащабна политическа и кибер война срещу Америка, започвайки с Уотъргейт 2.0, за да избере Доналд Тръмп за президент на Съединените щати.
Малкълм Нанс