Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Противоотрова"
Старостта е в човешката глава. Аз преживях катастрофа с хеликоптер и операция на гърба. На мен ми поставиха кардиостимулатор. Аз понесох удар и една не умрях. Но аз си казвах на себе си: аз трябва да раста и да науча повече. Това е единствената противоотрова на старостта.
Кърк Дъглас
Тайната е основата на злоупотребата с власт, открихме ние, нейната способстваща сила. Прозрачността е единствената противоотрова.
Глен Грийнуолд
Философията предлага противоотрова срещу меланхолията. И мнозина все още вярват в дълбочината на философията!
Емил Чоран
Ако има ефективна противоотрова против женитбата, то това е мисълта за това, че развода не ти е по джоба.
Джак Никълсън
Книгите - най-доброто противоотрова срещу блатния газ на скуката и празнотата.
Джордж Стайнър
Бих предположил, че върховите постижения се проявяват правопропорционално на необходимото страдание, но обратно пропорционално на ненужното страдание или токсичен стрес. Връзката е най-доброто противоотрова за ненужно страдание.
Едуард Халоуел
Празният стомах е най-сигурната противоотрова на пренаселеното сърце.
О. Хенри
Целият страх е въображаем, реалността е неговото противоотрова.
Андре Конт-Спонвил
Вашият дом е във вашия контрол. Това трябва да бъде мястото, където ще избегнете всички негативни сили в света. Вашият дом трябва да бъде противоотровата срещу стреса, а не причината.
Питър Уолш
Там, където няма човешка връзка, няма и състрадание. Без състрадание общността, ангажираността, любящата доброта, човешкото разбиране и мирът се свиват. Индивидите се изолират, изолираните стават жестоки, а трагичното витае във формите на домашно и гражданско насилие. Изкуството и литературата са противоотрова за това.
Сюзън Вриланд
В известен смисъл журналистиката може да бъде както полезна, така и вредна за писател на художествена литература, тъй като видът на писането, който трябва да направите като журналист, е толкова различен. Трябва да е ясно, недвусмислено, кратко и като писател често се опитвате да правите неща, които са по-двусмислени. Намирам, че писането на художествена литература често е противоотрова за четенето и писането на твърде много журналистика.
Аравинд Адига
Ако лидерите нямат противоотрова от страх, те ще бъдат смазани от него. Какъв е вашият антидот?
Бил Хайбълс
Моят произход са много тропическите гори. Направихме много в по-ранните серии на места като Амазонка и Конго. Почти като противоотрова за това, аз много харесвам по-отворени, планински региони.
Джереми Уейд
Врагът е конвенционалният език; противоотровата е поезия и леки опияняващи вещества.
Дъглас Гловър
И като част от себе си, която преди два дни си мислеше, че молитвата и приличието са достатъчно противоотрова срещу онова, което страдаше по света.
Зои Ферарис