Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Палач"
Мразя, когато жертвите уважават своите палачи.
Жан-Пол Сартр
Но аз не правя нищо на себе си и въпреки това съм собствен палач.
Джон Дън
Хуморът винаги е хуморът на палача и ако е необходимо, ще научите хумор на бесилото, а животът е твърде важно нещо, за да се взема на сериозно.
Мерилин Монро
Може би би било хубаво да се редуват жертвата и палачът.
Шарл Бодлер
По-добре да бъдеш жертва, отколкото палач.
Антон Чехов
Вежлив може да е и палачът.
Александър Суворов
Но палачите не викат, палачите мълчаливо отсичат главите.
Анатолий Рибаков
Палачът е свободен по призвание.
Николай Огарьов
Езикът върви в крачка с палачите. Затова трябва да получим нов език.
Тумас Транстрьомер
В идеалния случай нашето обществено мнение трябва да се основава на установени факти. Бихме ли се чувствали по-малко зле, ако позволим на цялата история да се развие, изчаквайки ритъм, преди да станем съдия, съдебен заседател и палач? Подозирам, че да.
Джен Ланкастър
Разбира се, ние, християните, прощаваме на комунистите, както Той прости на своите палачи. Но чували ли сте някога комунистите да прощават поне на един човек?
Дьорд Далош
.. Забравяте палача, сър - палача, който моли убиеца за прошка. В онзи мистериозен час, когато дългът се изплаща, палачът се слива с убиеца в едно същество, убиецът сякаш е погълнат от палача.
Йодьон фон Хорват
По време на последната военна диктатура в Аржентина много изгориха книги в тоалетни, бани и заровиха колекциите си в задната част на къщата. Книгите станаха осезаемо опасни. Хората избираха между тях и собствения си живот, превръщайки се в свои собствени палачи.
Карлос Мария Домингес
Не си представяй Бог като някакъв твърде строг съдник и палач. Той е много милостив. Приел е нашата човешка плът и като човек е пострадал не заради светците, а заради грешниците подобни на теб и мен. Не бива да се отчайваш, защото няма грях, който да превишава Божието милосърдие; отчаянието винаги се изпраща от дявола, затова и не бива да се вслушваме в него.
Йоан Валаамски
Ако бях гробар или даже палач, има хора, за които бих работил с голямо удоволствие.
Дъглас Джералд