Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хирургия"
Закон на военната хирургия: обема на помощта - от обстановката. Така, че да има максимална обща полза. Това означава: ако има много ранени - не прави сложи и дълги операции. Помагай на този, за който помощта е възможна и ефективна... Жестоки закони. А как иначе?
Николай Амосов
Добро правило, което да запомните за цял живот, е, че когато става въпрос за пластична хирургия и суши, никога не бъдете привлечени от изгодна сделка.
Греъм Нортън
Здравеопазването исторически е много затворена област, организирана около медицински специалности - урология, сърдечна хирургия и така нататък - и около предлагането на тези специални услуги. Пациентът е топката за пинг-понг, която се движи от услуга към услуга.
Майкъл Портър
Знаеш ли защо хората тичат маратони? ...Защото бягането се корени в нашето колективно въображение, а нашето въображение се корени в бягането. Език, изкуство, наука; космически совалки, звездна нощ, интраваскуларна хирургия; всички те имат своите корени в способността ни да бягаме. Бягането беше суперсилата, която ни направи хора - което означава, че е суперсила, която всички хора притежават.
Кристофър Макдугъл
Новите медии и технологии, чрез които ние се разширяваме и разширяваме, представляват огромна колективна хирургия, извършена върху социалното тяло с пълно пренебрежение към антисептиците.
Маршал Маклуън
Искам да остаря без пластична хирургия. Те правят човек безжизнен, лишават го от характер. Искам смелостта ми да остана вярна на лицето, което създадох. Понякога си мисля, че би било по-лесно да избегнем старостта, да умрем млади. Но тогава животът ми ще бъде непълен, нали? Никога не бих се познала напълно.
Мерилин Монро
Възможно е началникът на травматологичната хирургия да има нещата назад. Възможно е, дори вероятно, че за цялата военна медицина допринася за специализирани умения, това всъщност отнема от гражданската медицина, като отклонява ресурси, изследвания и персонал от медицински практики, по-подходящи и приложими за общото благо.
Ан Джоунс
Като лайф-коуч обичам преобразяването, от нови дрехи до хирургия, педикюр до акценти. Но повторението ви кара да се чувствате по-добре само ако се подхожда с правилното отношение.
Марта Бек
Хирургията ме обучи по-добре от всичко друго да се свързвам с хората.
Мехмет Оз
Психиатрията не е хирургия. Ние не можем да променим вътрешният облик.
Тиери Жонке
Имаме страхотни мениджъри, които не са прекарали нито ден в училище по мениджмънт. Имаме ли страхотни хирурзи, които не са прекарали и ден в училище по хирургия?
Хенри Минцбърг
...хирургията е мощно плацебо, може би най-доброто плацебо. Ефективността на плацебо е пряко пропорционална на впечатлението, което прави върху подсъзнанието на пациента.
Джон Сарно
Експериментите с животни са от съществено значение за развитието на цялата сърдечна хирургия, трансплантационна хирургия, ставни заместители и всички ваксинации.
Джоузеф Мъри
Пластичната хирургия стана демедицинска. Това включва риск, включва потенциално смъртоносни анестетици, но сега изглежда толкова обичайно, колкото и педикюр.
Линда Пападопулос
Никога не съм крила, че съм използвала услугите на пластичната хирургия. Това ми беше желанието от малка. Просто винаги съм искала да имам хубави гърди.
Виолета