Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безсъние"
Последната утеха за този, който страда от безсъние, - е усещането за превъзходство над спящият свят.
Ленард Коен
Който не е страдал от безсъние, той не знае биографията си.
Дон Аминадо
Сънят и безсънието без мярка са лош знак.
Хипократ
Най-доброто лечение на безсънието е един добър сън.
Уилям Клод Фийлдс
Излишният сън уморява, той се превръща в мъка, безсънието е способно да те доведе до истерия.
Аугуст Стриндберг
Аз съм работохоличка. Имам безсъние. Обсебена съм от властта. Ето защо не съм женена. Кой може да бъде до мен?
Мадона
При глад, студ и безсъние не се ражда никакво приятелство. Поговорката за приятелството, което се проверявало в нужда, е изцяло несъстоятелна. За да бъде едно приятелство истинско, трябва здравите му основи да са положени тогава, когато условията, битът още не са стигнали крайната граница, отвъд която в човека не остава нищо човешко, а има само недоверие, злоба и лъжа.
Варлам Шаламов
Страдащите от безсъние по-добре от другите чувстват, какво означава да си призрак.
Майкъл Кънингам
В истинската литература, както във всяко изкуство, решава личният вкус. А както знаем колко глави, толкова и шапки. Единственият обективен критерий е броят на продадените копия и това е единственият критерий, който ще тежи днес. Времето е пари, а кой е толкова богат, че може да го губи, като чете? Нищо чудно, че приказките преди лягане печелят по целия свят. Приказки за възрастни, те страдат най-много от безсъние.
Павел Виликовски
Безсъние? Колко жалко, че не мога да ви отстъпя част от моят сън!
Аксел Мунте
Само безсънието гледа с отворени очи, като труп, който е забравил да умре.
Гюла Круди
Безсъние - това е таксата за богато въображение.
Делфин дьо Виган
Изпъвам език и вкусвам въздуха – тръпчивия вкус на тишината и безсънието.
Карл-Юхан Валгрен
Животът е сън? Безсънието не е ли по-често." - "Жизнь - сон? Не чаще ли бессонница?
Григорий Ландау
Безсънието на гладния е най-честната телевизия.
Радой Ралин