Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Арабия"
Швеция е Саудитска Арабия на феминизма.
Джулиан Асанж
В Саудитска Арабия винаги ни казват, че сме кралици. Ние сме шам фъстък. Знаеш ли ядката? Като нещо, което е защитено. Така че дори и да имате много добро образование, върху жените се налагат ограничения.
Манал Ал-Шариф
Толкова съм щастлива, че искам да съм там. Знам, че Саудитска Арабия никога повече няма да бъде същата, жените ще имат лесен достъп до транспорт и това означава, че те ще бъдат по-голяма част от работната сила.
Манал Ал-Шариф
Трябва да преразгледаме външната си политика и да спрем да пускаме червения килим за страни, за които знаем, че финансират фундаментализма: страни като Саудитска Арабия и Катар.
Марин Льо Пен
В кампусите, където либералите все още управляват с железен юмрук, феминизмът е безопасен като град, в който няма жени шофьори. Това е единственото нещо, което подкрепям за Саудитска Арабия, между другото.
Майло Янопулос
Почти бях отвлечена, опитвайки се да намеря такси на улицата. В Саудитска Арабия не е нормално една жена да ходи сама по улицата, а аз не си покривам лицето, така че съм открита мишена.
Манал Ал-Шариф
За нас шофирането не е това, което търсим, а да бъдем на шофьорското място на единствената ни съдба. Това означава прекратяване на настойничеството в Саудитска Арабия, което означава признаване на жените за пълноправни граждани.
Манал Ал-Шариф
През май 2011 карах кола в град Хобар, Саудитска Арабия, за да протестирам срещу забраната на кралството за шофиране на жени.
Манал Ал-Шариф
Велосипедът освободи жените от 19-ти век от домовете им и от зависимостта им от мъжете. Надявам се, че в Саудитска Арабия колата ще направи същото.
Манал Ал-Шариф
Саудитска Арабия доставя много петрол на САЩ и е най-големият потребител на американско оръжие в света.
Стивън Кинзър
Двете най-драматични нови неща, с които се сблъскват хомосексуалистите в Африка, са, първо, християнският нео-евангелизъм, който често е внесен или вдъхновен от Съединените щати, и, второ, политическият ислям, моделиран по модела на Иран или Саудитска Арабия.
Фредерик Мартел
Сирийската война е започнала и подхранвана от три държави в региона, а именно Саудитска Арабия, Катар, Турция. Те действаха в името на политическото и икономическото господство и в полза на сунитския ислям срещу алавитското влияние в правителството на Сирия.
Бурхан Сьонмез
Саудитска Арабия не принадлежи към семейство Ал Сауд. Саудитска Арабия принадлежи на всички свои граждани.
Джийн Сасън
Осама бин Ладен, който е саудитски гражданин, се чувства като патриот, защото САЩ имат сили в Саудитска Арабия, което е свещено, защото е земята на пророк Мохамед.
Едуард Саид
"Елате някога в Германия, например в Берлин: Берлин е най-големият турски град извън Турция. А ние живеем мирно заедно." - "Kommen Sie einmal nach Deutschland, z.B. nach Berlin: Berlin ist die größte türkische Stadt außerhalb der Türkei. Und wir leben friedlich zusammen." - интервю за "Ал Арабия", 22. Juni 2004.
Йошка Фишер