Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предписание"
От предписанието, в случай на хипоетрални постройки, отворени към небето, в чест на Светкавицата на Юпитер, Небето, Слънцето или Луната: защото това са богове, чиито подобия и проявления ние виждаме пред очите си в небето, когато е безоблачно и светло.
Витрувий
Ако се занимавате с физически упражнения, не възниква нужда да употребявате лекарсва, предписвани за всевъзможни болести, ако в същото време и съблюдавате предписанията на нормалния режим.
Авицена
Древните са разбирали далече по-добре предписанията на властта отколкото предписанията на свободата.
Едуард Далбърг
Там където съществуват десетки хиляди предписания, не може да има никакво уважение към закона.
Уинстън Чърчил
Всичко, което има тенденция да облекчи нечие бреме, трябва да бъде изследвано внимателно. Защото въпреки че подобно облекчение понякога е оправдано и разумно, то най-често е измамно предписание на злата склонност и следователно трябва да бъде подложено на много анализи и изследвания.
Моше Хаим Луцато Рамхал
Не трябва да приемаме някакво положение като неподлежащо на обосноваване, ако разбира се не е логически извод или нещо проверено от опита, или благочестиво предписание, изискващо от нас да постъпим именно така, а не иначе.
Уилям Окам
Изхвърляйте внимателно отпусканите по лекарско предписание и лекарства без рецепта. Изплакнете ги в тоалетната или ги поставете в плътно покрит външен контейнер за боклук, така че децата и домашните любимци да не могат да ги вземат.
Питър Уолш
Нека имате три главни лекаря - весел характер, покой и умереност които никога да не те напускат. Винаги следвай съветите им и се доверявай на техните предписания.
Арнолд от Виланова
Затова ви моля да следвате импулсите на вашето естествено сърце; поставете го пред вас като учител и изучавайте неговите предписания.
А. Б. Фрийман-Митфорд
Превъзходното хранене е най-мощното лекарство; фармакологичната медицина е сравнително близка до безполезна - особено защото лекарственото предписание дава на хората мълчаливо разрешение да продължат същата болестотворна диета, която първоначално е причинила техните проблеми.
Джоуел Фърмън
Въпреки че на Запад йогата обикновено се мисли като поредица от упражнения за разтягане, тя всъщност обхваща широка житейска философия и сложна система за лична трансформация. Тази система включва етични предписания, вегетарианска диета, познатите разтягания или пози, специфични практики за насочване и контролиране на дъха, практики за концентрация и дълбока медитация.
Едмънд Борн
Говорим за наистина огромна глобална промяна и аз не чувствах, че имам предписание за такъв вид действия, така че ще го оставя на читателя.
Елизабет Колбърт
Мисля, че психотерапията спасява животи и има голямо значение и мисля, че един от злощастните аспекти на лекарствата, отпускани по лекарско предписание, е, че хората са склонни да мислят, че това е достатъчно.
Кей Редфийлд Джеймисън
Аз съм огромен привърженик на лекарствата, отпускани по лекарско предписание, дадени разумно и поради правилните причини и правилната диагноза, а също и психотерапията.
Кей Редфийлд Джеймисън
Толкова силно мразя деспотизма - твърдеше М..., - че не мога да понасям думата предписание, дори когато е лекарско."
Никола дьо Шамфор