Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опростяване"
Това, което всъщност не ми харесва, е прекалено опростяване.
Томас Джей Сарджънт
За умовете на определен актьорски състав няма нищо толкова завладяващо като опростяване и обобщаване.
Томас Малтус
Новото ниво на организация означава опростяване на системната функция, а на съответната структура на системата, това също означава иницииране на процес на прогресивна структурна и функционална комплексност.
Ервин Ласло
Те са измамно прости. Признавам това. Но за мен през целия си живот се опитвам да опростя нещата. Като дете в училище нещата ми бяха много трудни за разбиране и аз развих умение, мисля. Разработих процес за опростяване на нещата, за да ги разбера.
Ерик Карл
Видът на всеобхватен економичен шпионаж и опити за извличане на информация от всякакви институции са добре документирани, но мисля, че в този контекст има опасност от опростяване и разглеждане на този сектор от кибернетичното пространство като еднопосочна улица.
Миша Глени
Изводът е, че човешкото тяло е сложно и фино и опростяването - както понякога ни подтиква здравият разум - може да бъде опасно за вашето здраве.
Андрю Уейл
Опростяването на живота ни не означава да потънем в безделие, а напротив, да се отървем от най-финия аспект на мързела: този, който ни кара да предприемаме хиляди по-малко важни дейности.
Матийо Рикар
Колкото и да е трудно да се изгради сплотен екип, това не е сложно. Всъщност опростяването е от решаващо значение.
Патрик Ленсиони
За да приложите действителното опростяване, трябва да поставите под въпрос защо се изпълнява всяка стъпка. Обикновено ще откриете, че в работния Ви поток съществуват много стъпки без основателна причина. Често те са там по традиция или защото официалната процедура го предписва и нищо практично не изисква тяхното включване.
Андрю Гроув
Създаването на просто сложно не изисква изобретателност. Опростяване на сложното, сега, това е изобретателност!
Ърни Зелински
Има движение за опростяване на живота ви: купувайте по-малко неща, притежавайте няколко висококачествени неща, които издържат дълго време и които са многофункционални.
Ивон Шуинар
Да се каже, че целият индустриален опит на Европа и Америка само показва ползите от експлоатацията на Третия свят е грубо опростяване.
Амартя Сен
Ако не направим нещо за опростяване на данъчната система, ще се окажем с национална полиция от вътрешни приходи.
Леон Панета
Убеден съм, че на диктатурата може да се противопостави само свободата на развитие на страните и народите, на деградацията на индивида – любовта към човека като творец, примитивното опростяване и забрани – процъфтяващата сложност на културите и традициите.
Владимир Путин
Маркс, Дарвин и Фройд са най-скучните личности в Западния свят. Опростяването на техните идеи ни вкараха в психологически усмирителни ризи, от които можем да се измъкнем само чрез анархия и насилие.
Уилям Голдинг