Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Академия"
Мисля, че днес Шведската академия пожела да изрази своята солидарност с духа на Гърция.
Георгиос Сеферис
Академията е параноична по отношение на образа си.
Роджър Ебърт
Искам да благодаря на Академията за нейната смелост и щедрост.
Елия Казан
Музиката е моят живот, в професионален план, близо 60 години. Да бъдеш признат от академията все още е най-голямата чест.
Рей Чарлс
Брат ми знае повече за филмовите комплекти, отколкото аз, защото той работи в Нюйоркската филмова академия.
Елизабет Олсън
Няма съмнение, че Уест Пойнт е повлиял кой съм ... Той има огромен акцент не само върху военните аспекти, но и върху развитието на характера. Независимо дали става въпрос за кода на честта или за взаимодействието, което имате, както с ръководството на кадетите, така и с ръководството на академията, всяко място, където сте, е тест за характер.
Майк Помпео
Дори сред гениите да има много психично болни, това все още не е повод прихиатричната болница да се превръща в академия на науките.
Валентин Домил
Освен ако не планирате да превърнете академията в свой живот, всичко, което трябва да знаете за постмодернизма е, че неговите предпоставки са фундаментално погрешни.
Такър Макс
Учих в Академията в годините на икономически санкции. Животът беше почти замрял, защото санкциите, наложени на Ирак от цивилизования свят бяха толкова строги.
Хасан Бласим
Академията е невероятно защитен свят и мисля, че е важно писателите да излязат изпод този приют поне за известно време, за да видят как изглежда светът извън него.
Гарт Грийнуел
Това, което прави смелостта на мъжете и жените от ФБР толкова специална, е, че те знаят точно за какво са. Те прекарват седмици и седмици в академия, за да научат колко трудна и опасна е тази работа. След това вдигат десните си ръце и полагат клетва и все пак вършат тази работа.
Джеймс Коми
И аз щях да си спомня какво ни преподаваха в академията. Не стреляш, за да убиеш. Стреляш за да живееш.
Линкълн Чайлд
Курсът на академията завършва сред най-добрите с отлични оценки по всички предмети. Общо и военно развитие – добро. Над оперативното изкуство работи настойчиво, анализирайки всеки въпрос и стараейки се да му намери теоретична обосновка. При фронтовата игра изпълняваше задълженията на началник на щаба на армия, като напълно се справи със задачите си. Дисциплиниран, волеви командир. Може да бъде използван като преподавател в академията.
Иван Баграмян
Дюкло имаше навика да говори неприлични думи в самата Академия. Абат Дьо Ренел, когото заради дългото му лице наричаха "смока", му казал веднъж: "Господине, знайте, че в Академията могат да се произнасят само думи, включени в речника."
Никола дьо Шамфор
"Психологическата обстановка в казармата беше ужасна. Само 5-6 човека около мен знаеха да четат и пишат. С родителите почнахме да търсим начини да съкратя войниклъка. Тогава ме "преведоха" в София във Военна академия. Лекарите ме сбъркаха да им превеждам френски списания. След това ми оформиха една "диагноза", с която успях да съкратя войниклъка." - споделя пред в. "Труд" компроматите, които могат да се извадят за него с влизането му в битката за евродепутати през май 2007.
Константин Тренчев