Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Академик"
Няма значение, какво е пред вас: тълпа академици или тълпа носачи на вода. И едните и другите са тълпа.
Гюстав Льобон
Университетът не трябва да бъде остров, където академиците постигат все по-високи и по-високи нива на знания, без да споделят това знание със своите съседи.
Мухамад Юнус
Едно голямо удоволствие да си академик е способността да търгуваш с идеи с колегите си и студентите; не е много забавно да бъдеш единственият ценител на някаква фина точка.
Абхиджит Банерджи
Каква е ролята на един академик - независимо на какво преподават - в политическия дебат? Трябва да е, че те правят проблемите по-сложни. Ролята на академика е да направи всичко по-малко просто.
Мери Биърд
Колкото и да са разумни академици - не като мен - всички те са научени да виждат през глупостите.
Мери Биърд
Страхотно е да си академик, защото имаш определен лиценз, за да бъдеш малко шегаджия.
Мери Биърд
Знаеш ли, дори големите академици имат групички. Всеки с някаква слава. Така че във вашия микросвят или във вашата ниша вие сте нещо като знаменитост.
Такър Макс
Никой академик никога не очаква да бъде възприет на сериозно от повече от трима души, защото всъщност ние пишем за трима души в нашата област.
Хауърд Гарднър
В идеалния свят бихте могли да си представите, че научните трудове са цитирани само от академици въз основа на тяхното съдържание. Това може да е вярно. Но много други неща могат да окажат влияние.
Бен Голдейкър
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Инстинктивно съм предпазлив, защото съм академик.
Джеймс Хекман
Проблемът с академиците и коментаторите е, че те се интересуват повече дали идеите са интересни, отколкото дали са верни.
Айзая Бърлин
Има голяма разлика между ролята на академик и ролята на някой в правителството. Това е клише, но в академичния живот, ако казвате неща, които са здрав разум и хората кимат глави, това не е много полезно. Нищо не добавяш.
Кас Сънстейн
Като академик голяма част от времето ми прекарвам в писане, с много малко в срещи. В правителството най-важното е да разберете нещата чрез обсъждането им с други хора.
Кас Сънстейн
Бих предпочел детето да порасне щастлив пощальон, отколкото академик – невротик.
Януш Корчак