Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Камъче"
Не ударът на чука, но водният танц довежда камъчетата до съвършенство.
Рабиндранат Тагор
О, това е камъче... Но наистина е хубаво камъче, татко, благодаря.
Анджи Сейдж
Малкото момче, което гледах да хвърля камъчета в празния фонтан, не беше твърде старо, за да се катери по дърветата. Може да се каже, че е имал твърде много мъдрост за възрастта си. Вероятно е вярвал, че не е създаден за този свят. Исках да му кажа: Ако не ти, кой?
Никол Краус
Какви сте вие, какви реформи! Дори ме е страх да кихам силно. Не дай Боже да се търкулне камъче, след него ще следва лавина. Нашите хора не знаят ... какво представляват капиталистическите отношения. Икономическите свободи ще внесат хаос. Това ще започне ... Ще се избият помежду си.
Леонид Брежнев
Ние се спускаме като камъчета в езерата на душите на другите и орбитата на нашите вълни продължава да се разширява, пресичайки се с безброй други.
Джоан Борисенко
Аз мисля за себе си, като дете, което, играе на морския бряг, и е намерило няколко гладки камъчета и по-пъстри раковини, отколкото се е отдало на друго, като в това време неизмеримия океан на истината се разстила пред моят взор неизследван.
Исак Нютон
Хармония - това не е голям диамант, а мозайка от хармонично поставени малки камъчета.
Алфонс Кар
Да изплюеш камъчето е винаги по-трудно, отколкото да го глътнеш.
Веселин Георгиев
Приятелите не лежат под краката си, като камъчета на плажа. Те са като редки камъчета.
Анатолий Мошковски
Грубите диаманти понякога могат да бъдат сбъркани с безполезни камъчета.
Томас Браун
Имаше някои неща, научени толкова млади и запомнени толкова дълбоко, че се чувстваха като малки камъчета в центъра на съзнанието й.
Хю Хауи
...дори малко камъче може да счупи голяма кана.
Жозе Фреш
Баща ми никога не е плакал. Когато бил тъжен, той вървял към храма на незнайния светец. Там той коленичи до гроба, почука леко с камъче по надгробната плоча, говори със светеца и когато се почувства по-добре, се прибра вкъщи.
Кадер Абдола
Ти си постлан в сърцето ми като стар път. Като камъчетата в полето с камъчета, мръсотия в пръст, прах в прах, паяжини в паяжини.
Кюн-сук Шин
Малко камъче може да отмести встрани снежна лавина. Слабо клонче понякога лежи в основата на язовира и спира реката.
Лойд Александър