Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Постеля"
Всичко, което ми трябва, е топла постеля, добра дума и неограничена власт.
Ашли Брилиант
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
Подобно на много хора, дълго време си мислех, че пътят към ада е постлан с лоши продължения.
Андрю Моушън
В постелята възрастта не е важна.
Мишел Пфайфър
Пътят на цивилизацията е постлан с консервени кутии.
Алберто Моравия
Адът е постлан с мъжки откровения по женски части.
Магдалена Самозванец
Любовта не бива да се принизява до постелята, а да се издига до нея.
Аркадий Давидович
По-добре да спиш свит на малък креват и да бъдеш здрав, отколкото да лежиш болен на просторна постеля. По-добре е също така да се нуждаеш и да бъдеш весел, отколкото да живееш в разкош, без да познаваш чувството радост.
Епиктет
Животът е сложен. Всеки един от нас трябва да извърви своя собствен път през живота. Няма наръчници за самопомощ, няма формули, няма лесни отговори. Правилният път за един е грешният път за друг... Пътят на живота не е постлан в черна покривка; не е ярко осветена и няма пътни знаци. Това е скалист път през пустинята.
Морган Скот Пек
Да, пътят към ада е постлан с добри намерения, но всички забравят втората половина на този цитат: пътят към рая е постлан с добри действия.
Такър Макс
Мъжът, който ляга в постелята си сам, винаги предизвиква съжаление.
Уеда Акинари
Ти си постлан в сърцето ми като стар път. Като камъчетата в полето с камъчета, мръсотия в пръст, прах в прах, паяжини в паяжини.
Кюн-сук Шин
Човек, знаещ цената на спокойният нощен сън, не ляга в постелята със злоба в сърцето, ако той може да се примири със своя противник.
Лорънс Стърн
Моралът пада на все по-удобни постели. (609)
Станислав Йежи Лец
Ако си на път, или в постелята, и където и да си, - моли се. Ти си храм Божий; не търси място, нужно е само душевно разположение.
Йоан Златоуст