Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Януари"
Октомври е един от най-опасните месеци в годината за игра на борсата. Останалите опасни месеци са: юли, януари, септември, април, ноември, май, март, юни, декември, август и февруари.
Марк Твен
Никой никога не е постигнал финансово състояние с решение от януари, което е изоставено през февруари.
Сузи Орман
Много хора полудяват през януари. Не толкова, колкото през май, разбира се. Нито юни. Но януари е третият ви най-често срещан месец за лудост.
Карън Джой Фаулър
Баба ми ме научи на сезонността на храната. Тя живееше с ритмите на природата. Това е начинът, по който трябва да живеем. Защо имаме нужда от малини през януари, долетяни от Чили?
Лидия Матичио Бастианич
Аз отново с година по-млада, от колкото ще бъда следващия януари!
Янина Ипохорска
От 1 януари до 10 май 1945 година съветската армия безвъзвратно губи 801 000 души.
Марк Солонин
Бобилев, военен историк, той имаше отлична работа по анализа на съветското военно планиране, по-специално анализа на военно-стратегическата игра на Генералния щаб, която се проведе през януари 1941 година, всъщност тогава планът за нахлуването на Европа се разработваше.
Марк Солонин
Рано тази сутрин, 1 януари 2021 г., три минути след полунощ, последното човешко същество, родено на земята, беше убито в сбиване в кръчма в предградие на Буенос Айрес, на възраст двадесет и пет години, два месеца и дванадесет дни.
П. Д. Джеймс
Сирийците и арменците обвиниха римските християни, че възприемат езически култ, въпреки че самите те могат да бъдат упрекнати за същото, тъй като те празнуваха Коледа на 6 януари, когато в Александрия се празнува раждането на бога Озирис, идентифициран със слънцето.
Зенон Косидовски
Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил. (споделян от царя и в други разговори превод на български на фразата от интервюто му за сп. Тайм от 20 януари 1941г.)
Борис III
По-добре да се направи от нас, отколкото после да ни го наложат. (пълен текст - "Аз много отлагах и не исках да го правим и ние, но сега вече, след като го имат в Румъния, Унгария и даже във Франция, реших, че е по-добре да се направи от нас и да затвари вратата за произволи, отколкото да ни го наложат.", пред Коста Лулчев в по повод на приетия 23 януари 1941 г. в България Закон за защита на нацията за да се избегне въвеждането на тежките антиеврейски закони от Нюрнберг на Германия)
Борис III
"Не ми е останало много време до момента, за да си подавам оставката" - в отговор на въпрос дали ще отговори на искания да си подаде оставката, 26 януари 2009 пред deltanews.bg.
Михаил Миков
И пак се връщам на безобразното запролетяване, което ни мисли времето, уви, в средата на януари.
Емил Чолаков
27 януари е ден на скръб, но и ден на памет. Милионите невинни жертви на Холокоста всеки ден ни напомнят, че антисемитизмът, ксенофобията, расизмът и всички форми на език на омразата нямат място в нашето толерантно общество. Животът е висша ценност - това ни казват 48 000 български евреи, спасени от ръцете на нацистката машина на смъртта. Вярвам, че и днес пазим характера, направил възможен този подвиг на българския народ, православната ни църква и народните представители, водени от Димитър Пешев.Светла да е паметта на погубените!
Бойко Борисов
Дали защото съм от "Гергьовден", но имам традиционна слабост към хора, които се казват Овчаров, Шиляшки, Гегов... По някакво съвпадение те се занимават с енергетика, оттам и на мен ми се налага да поразбирвам нещичко. Не като специалист, а като потребител на ток и парно. И то като голям потребител. При цените, които плащам за ток и парно през декември и януари, спокойно мога да твърдя, че съм в енергийния бизнес...
Любен Дилов — син
Когато някой – а един ден търговците на изкуства ще се бият за този ефектен сюжет – започне да пише или да филмира драмата на Харта 77, ще постигне най-силно въздействие, ако се насочи към периода, за който би подхождало името Най-дългата седмица. Между 6 и 14 януари се разиграха най-разтърсващите сцени на онзи неповторим сблъсък на няколкостотин невъоръжени граждани с тоталитарната власт, който промени пътищата на много човешки съдби, за месеци наред завладя политическия климат на страната и остави трайна, макар и днес все още трудно измерима следа в нейната история.
Павел Кохоут