Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Завой"
Именно този разбит път с клопки и резки завои и неочаквани траверси ми донесе радост и приключение.
Алис Уокър
...няма грешни завои, само неочаквани пътеки.
Марк Непо
Ако вървите по улицата и вървите по грешен път, помнете – Бог позволява обратни завои.
Сузи Орман
Шофирането на сериен автомобил не изисква много умения за управление, поне не в сравнение със състезанията с Гран При, защото пистите са прости овали и почти няма смяна на скоростите. И така, квалификацията се превръща в тест за храброст - за това колко бързо човек е готов да вземе завой.
Том Улф
Хората правят промени в живота си и се смесват и асимилират. Те намират начин да го накарат да работи. Точно там винаги съм поемала грешен завой. Като изобщо не завивам.
Каприс Крейн
Вие, праволинейните, внимавайте на завоите!
Станислав Йежи Лец
Пред завоите, които съдбата неочаквано поставя пред нас, разумът понякога е безполезен.
Мария Дуеняс
Толкова пъти е можело да има ляв завой вместо десен завой в живота на всички хора. Мисля, че моите са доста кристално чисти, защото бяха осиновени, родени в Етиопия, осиновени в Швеция.
Маркус Самуелсон
Тиб ме увещава да внимавам по кой път вървя, но в действителност нито един път не беше прост, ясен или наистина това, което изглеждаше на пръв поглед. Всяка пътека беше сложна, пълна със завои и завои и слепи ъгли със само Бог знае какви опасности се люлееха зад завоя.
Мери Шарат
Някои завои бяха моят избор, докато други бяха принудително отклонение. Всеки от тях ме доведе до мястото, където стоя днес.
Седжал Бадани
Не се страхувайте да се изгубите - дори и грешен завой на пръв поглед ви дава възможност да научите нещо.
Стивън Шапиро
Разбира се, можете да започнете от всяко място: това е красотата на пътя, това е неговата същност. Въпреки това, по-нататъшните завои зависят от избора на началната точка.
Чайна Миевил
Изкуството на боя е първият завой на изкуството да изчезваш.
Шо Косуги
Има причина за това. Любопитството е непокорно. Не харесва правилата или поне приема, че всички правила са временни, подлежащи на разкъсване на умен въпрос, който никой още не се е сетил да зададе. Той презира одобрените пътища, предпочитайки отклонения, непланирани екскурзии, импулсивни завои наляво. Накратко, любопитството е девиантно. Преследването може да ви доведе до конфликт с авторитета в даден момент, както биха могли да потвърдят всички от Галилей до Чарлз Дарвин до Стив Джобс.
Иън Лезли
Удивително е колко често не забелязваме веднага кръстопътят, на който животът ни прави остър завой.
Карин Алвтеген
Учудващото е, че огромната по обем книга е написана за много кратко време. И тук идва един друг много интересен въпрос – за същото ли време един преводач може да я преведе? Два романа на Фокнър, написани в продължение на 25 години – "Градът" и "Дворецът", ми отнеха пет години; при това там се сменяха само две поколения. В "На изток от рая" се сменят повече от три поколения и тук преводачът се изправя пред нещо, което не може да бъде нито преглътнато, нито систематизирано от която и да е от съществуващите теории на превода. Той също като автора трябва да мине по завоите и бродовете на всички тези поколения за много по-кратко време, а за това е нужна такава страхотна историко-социална адаптация, каквато нито теоретиците, нито читателите могат да допуснат, че е необходима за успешния край на едно такова дело.
Кръстан Дянков