Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Яма"
Както се казва: когато си в ямата, недей да копаеш.
Джон льо Каре
Всеки, който пее блус е в дълбока яма, викащ за помощ.
Махалия Джексън
Ако си попаднал в една яма с вълк, не му демонстрирай пренебрежението си.
Станислав Йежи Лец
Законът е бездънна яма.
Джон Арбътнот
яма истинска свобода за индивида, освен когато той я намира в свободата на всички. Няма истинска сигурност за индивида, освен когато той го намира в сигурността за всички.
Едуин Маркам
Много често, на ръба на битието, се оплакваме, че сме живели живота си погрешно, че ако имаме възможност да го повторим от самото начало, тогава, знаейки всички ями и неравности по този път, ще се научим ловко да заобикаляме тях.
Анатолий Крим
Първото правило на ямата гласи: ако вече сте в нея, спрете да копаете.
София Аморусо
Не се радвайте, че сте се докопали до истината, а по-добре мислите, как да излезете от ямата.
Вадим Панов
Писателството е като копане на яма: колкото по-дълбоко копаеш, толкова повече вода.
Грация Деледа
Нещата могат да станат само толкова лоши. Хората искат да се хранят, така че в един момент се съпротивляват на по-нататъшни съкращения на консумацията си - това не е бездънна яма.
Едмунд Фелпс
Не знаеш ли, че чувството да престанеш да съществува може да угоди на един мъж? Доставя уникален вид удоволствие да знаеш, че се самоунищожаваш, караш другите да те презират, че твоето положение е спаднало до най-ниския ранг и падаш в дълбоката яма на човечеството.
Зюлфю Ливанели
...аз също се научих да презирам мястото, където съм роден. Не беше трудно, защото не живеех във Виена, а в една зловеща помийна яма, където бях заобиколен само от гниене и смърт.
Карина Сайнс Борго
И за да забележите ямата, трябва да усетите очертанията на дъното й с цялото тяло.
Алистър Маклейн
Големи неща се правят в ямата на сърцето, далеч от погледа. Ще дойде време, когато всичко ще трябва да се каже и покаже. Тогава човечеството ще бъде загубено, защото без потайност човек губи силите си.
Клара Дюпон-Моно
Това е жалко. Това е бездънна яма. Буре, което няма под. Той трябва да е човек, който има постоянно разпадаща се оценка за себе си. Той непрекъснато се пълни.
Лорънс Гробъл
Мисълта е като необуздан кон – не я ли държиш здраво за юздите. ще те хвърли в най-близката яма.
Веселин Георгиев