Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Телескоп"
Харесвам глупости, събужда мозъчните клетки. Фантазията е необходима съставка в живота, това е начин да гледате на живота през грешния край на телескоп. Което и правя, и това позволява да се смеете от реалностите на живота.
Доктор Сюс
Било е време, когато е съществувала забрана за използване на такива устройства, като микроскоп и телескоп, понеже те са променяли съзнанието на хората. С тези причини в по-късни времена властите са въвели забрана за употреба на психоделични растения.
Тимъти Лиъри
Изучавах небето като астроном, само че беше ден и нямах телескоп, така че бях просто идиот.
Шърман Алекси
Снимка на космическия телескоп "Хъбъл" на Вселената предизвиква много повече страхопочитание за сътворението, отколкото светлина, струеща през витражи в катедрала.
Майкъл Шърмър
Вчера потърсихме телескопи достатъчно добри, за да видим всички планети. Днес търсим превозни средства, достатъчно добри, за да ги достигнем.
Робърт Кенеди
Природата съставя някои от най-милите си поеми за микроскопа и телескопа.
Теодор Розак
Любовта гледа през телескоп, а завистта през микроскоп.
Хенри Уилър Шоу
Човекът, който измисли телескопа, разбра повече за небето, отколкото затворените очи на молитвата са откривали някога.
Робърт Ингерсол
За разлика от това, което може да ви се каже в други сектори на живота, когато наблюдавате Вселената, размерът има значение, което често води до учтивата "завист на телескопа" на събирания на астрономи аматьори.
Нийл Деграс Тайсън
Виждането навън е еквивалентно на гледането назад във времето, защото огледалото на телескопа улавя първоначалната светлина... галактики, съществували преди нашето време.
Ричард Престън
Колкото по-силен е телескопа, толкова повече звезди са видими от него.
Антъни Маккартън
Природата беше една от ключовите сили, които ме върнаха при Бог, защото исках да познавам Художника, отговорен за красотата, каквато виждах в голям мащаб на снимки от космически телескопи или в миниатюрен мащаб, като например в сложните дизайни на крило на пеперуда.
Филип Янси
- Знам много неща, Матилда. Погледнах през космическите телескопи в сърцето на галактиката. Виждал съм зори от четиристотин милиарда слънца. Всичко това не означава нищо без живот. Ти и аз сме специални, Матилда. Живи сме.
Даниел Х. Уилсън
Да остави на Ева да каже на дъщеря си, че Дейвид си е отишъл и няма да се върне. Гневът ще дойде, Ева знае – тя вече смътно го осъзнава, но от разстояние, сякаш гледана от грешен край на телескоп. Засега има само това умъртвяващо чувство на спокойствие.
Лора Барнет
Задачата на дясното око е да гледа в телескопа, а на лявото – в микроскопа.
Леонора Карингтън
Срещането стана на 30 юли(18 юли стар стил). И от двете страни боят стана с жестоко упорство. Борбата се продължи повече от 5 часа. От другарите на Хаджи Димитра останаха само шест души на крак. Двама се предадоха а четирима избягаха. Същият Х. Д., тежко ранен, малко остана да падне в ръце на турските солдати; но въоръжен с револвера си, той се бори до последната минута с една енергия, достойна за друго по-добро време. Най-после той падна. Саблята му, револверът, един телескоп и много писма се проводиха на Мидхат паша в Русчук...
Хаджи Димитър