Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Класика"
Можете да напишете страхотна книга и да бъдете игнорирани. Литературната история е пълна с класики, които по свое време са били недооценени.
Уилям Ландей
Медуза символизира красота и фатален чар на античната древногръцка класика, както в изкуството, така и в философията, тя е синтез на красотата и простотата, която в пряк смисъл парализира и даже хипнотизира.
Джани Версаче
Дори провалите ми носят пари и се превръщат в класики година след създаването им.
Алфред Хичкок
Бракът е книга, която с радост се чете в първото издание, по-рядко във второ, а когато поради давност се превърне в класика, губи всякаква стойност.
Бранислав Нушич
Класиката не е за древния свят. Отчасти става въпрос за древния свят, но е за нашия разговор. По този начин се опитваме да говорим с древността.
Мери Биърд
Оживявайки като класика, те оживяват като различни от себе си; те са лишени от своята антагонистична сила, от отчуждението, което е самото измерение на тяхната истина.
Херберт Маркузе
Дрехите ми имат история. Те имат самоличност. Те имат характер и цел. Ето защо те се превръщат в класика. Защото продължават да разказват история. Те все още го правят.
Вивиан Уестууд
Класика е тази, която издържа на теста на времето. С нея няма да загубите времето си.
Дмитрий Лихачов
Класика - това не е задължително това, което е съвършено; това просто означава, че на човек от време на време му се отдава да създаде нещо прекрасно.
Жул Ренар
-Първо трябва да отпечатате пари и чак тогава книги! -Какво ще четат хората, докато печатате пари? -Класически, скъпа моя! Класика! -Класиците са уморени от всички!
Анатолий Крим
Една от причините, поради които хората не могат да разберат великите християнски класики, е, че се опитват да разберат без никакво намерение да им се подчиняват.
Осуалд Сандърс
Всъщност не съм сигурен какво прави една книга "класика", за да започнете, но мисля, че тя трябва да е на поне петдесет години и някой човек или животно трябва да умре в края.
Джеф Кини
В науката се четат по предпочитание най-новите произведения. В литературата четете най-старите. Класиката винаги е модерна.
Еми Лоуел
Аз съм голям фен на Мел Брукс. И аз наистина мисля, че да не виждаш неговия канон от класика е малко престъпно или безсмислено.
Лиза Лутц
Класика е това, което на всеки му се иска да е прочел, но никой няма желание да чете.
Марк Твен
Купувайте си класика, която няма давност.
Виктория Бекъм