Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Реплика"
Понякога ме е страх от истината в репликите, които казвам. Но страхът никога не бива да бъде показван.
Вивиан Лий
Често разликата между успешния и неуспешния брак се състои в три-четири реплики, които не се произнасят ежедневно.
Харлан Милър
Почувствах се малко зелен, защото Шекспир пише мисловния процес в текста; беше трудно да не измисля какво да кажа и след това да го кажеш, а вместо това просто да произнеса репликите.
Нийл Патрик Харис
В собствения си живот учих музика, а не творческо писане; Виждам романа като музика - начало като увертюра, теми и подсюжети като реплики във фуга. Шансът да напиша роман за музикант, обхванат от всякакви ограничения, но който играе крайната си борба за свобода на пианото, беше неустоим.
Никол Монес
Актьорството не е толкова трудно, всъщност. Искам да кажа, мисля, че хората правят голяма работа по въпроса, но вие просто се опитвате да кажете репликите си естествено.
Райън Гослинг
Както един приятел веднъж посочи, вдовиците са склонни да получават най-добрите реплики. Може би затова имам толкова много от тях в книгите си.
Лорън Уилиг
Но никога не съм посвещавал реплика на никого. По чисто практически причини. Ако се бях съгласил да възхвалявам приятелите си, моите произведения щяха да бъдат банално преброяване на населението, нещо като московски и петербургски телефонен указател преди появата на телефона.
Светислав Басара
По-скоро, за да промените навик, трябва да запазите старата реплика и да доставите старата награда, но да вмъкнете нова рутина.
Чарлс Дюиг
Произхождам от част от Нигерия, където се дава голяма стойност на имплицитната комуникация. "Добре възпитаното" дете е това, което може да вземе невербални реплики от възрастни и да ги интерпретира правилно.
Айобами Адебайо
Няма секс без реплика. Хората, които излизат, имат знаци у дома, преди да се срещнат. Мислите къде да отидете, какво да ядете, какво да направите и да кажете. Понякога репликата е кратка - малко преди да стигнем до бара - но сексът никога не е просто спонтанен. Спонтанността е мит.
Естер Перел
Неговите реплики бяха усъвършенствани през векове, предавани през поколенията, тъй като бедните хора се нуждаеха от определени реплики; Сценарият винаги беше един и същ и те нямаха друг избор, освен да молят за милост.
Киран Десаи
Размислих върху възможните три възражения на тази реплика, но стигнах до извода, че не си струва безпокойството.
Кирил Бонфилиоли
"Съзнавам, че е цинично, но по-добре, че се самоуби при нашата съдебна система." - реплика пред министър-председателят Бойко Борисов в сутрешният блок на ТВ 7 за "самоубийството" пред прокурори и полицаи на Стойчо Стоев - заподозрян за убийството на Мирослава Николова от Перник, 13-01-2012.
Николай Бареков
(реплика на зрител) "Благодаря Ви, че споменахте името на Емел Етем само веднъж. Ако я бяхте споменали още веднъж, щях да повърна."
Юлиан Вучков
Който най-добре лъже "триумфясва и приема аплаузите" – има такава една реплика в "Криворазбраната цивилизация".
Христо Гърбов
Има една карикатура, която много нашумя - с политиците, дето си бъркат в задниците, казва се "Ситно нашенско". Идеята за нея ми я подхвърлиха като реплика в кръчма. Един човек ми каза: "Бате Донее, бате Донеее... Виждаш ли ги к'во правят ония горе. Всеки си е турил пръста у другия, ама не знае, че и на него са му го сложили...
Доньо Донев