Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изстрел"
До гуша ми дойде от тази война. Приказките за нейната слава са глупости. Само онзи, които не е изстрелял и един изстрел и не е чувал виковете и стенанията на ранените, крещи до бога, че иска кръв, мъст и опустошение. Войната е ад.
Уилям Шърман
Никога. Изстрелът е твърде голям за оръдието.
Лорънс Оливие
Оттогава току-що чета и чета - но, каза се, предполагам, че има сал от писатели, към които се връщам отново и отново, не толкова защото искам да пиша като тях, дори и да бях способен, а просто за един вид стилистичен изстрел в ръката.
Пенелъпи Лайвли
Животът не е състезание, а изстрел в целта: това, което се брои, не е спестяването на време, а способността да намериш център.
Сузана Тамаро
Често съм си мислила, че ако не накарам брака си да работи, щях да се проваля при единствения си истински изстрел към щастието.
Бетани Франкел
Ако имате нужда от повече от 10 патрона за лов, а някои твърдят, че ловуват с толкова много патрона, не трябва да ловувате. Ако не можете да хванете елена с 3 изстрела, не трябва да ловувате. Вие сте срам.
Джо Байдън
Изстрелите звучаха тихо и близко, сякаш си спомняха, че не всички спяха тази нощ, все още имаше хора с лудост, тъга и притеснения в главите.
Миленко Ергович
Стоп! Ще стрелям! Той направи предупредителен изстрел в главата и той падна.
Михаил Успенски
Той беше солиден човек, не се отказваше от надежда, създаден от същата, много специфична сплав, както гранати, снаряди, бомби, това ще ви убие с един изстрел и дори няма да забележите.
Пиер Льометр
Запазете спокойствие, тези изстрели не са в нас...
Юрий Мамлеев
Смехът, който споделиха, изпълни стаята, изстрел на опияняваща топлина като първия намек за лятото.
Бали Каур Джасвал
Никой изстрел не е придобил морал през вековете: експлозията е примитивен момент, който се повтаря.
Гонсало М. Тавареш
Един изстрел - един убит. Това е кредото на снайперистът.
Джим Грант
Имаше, помислих си, нещо ме зове от тъмното. Дойде от бурята, дори от светлините на рибарските лодки на една миля в морето. Можете да бъдете призовани към последно усилие, последно героично изявление, защото се съмнявам, че се обаждате да оставите удобствата и сигурността за открит път. Но обаждането е в собствената ви глава. Това е тъжен призив от дълбините на собственото ви пропиляно минало. Можете да го наречете наложително да излезете с тръби и изстрели с пълен наклон вместо тихия отчаян звук на болничния вентилатор. Победа вместо поражение.
Лорънс Озбърн
Точен изстрел: да не уцелиш човека. (556)
Станислав Йежи Лец
Нищо така не разваля целта както изстрелите.
Генадий Малкин