Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Законодател"
Добре е да бъдеш учен, поет, войн, законодател и т.н., но е лошо без при това да си човек.
Висарион Белински
Идеалните законодатели не гласуват техните интереси.
Джон Ролс
Аз съм без илюзии; какво би направил Сенатът с мен, неопитен законодател, на когото липсва способността за самозаблуда, съществено условие за желанието да ръководи другите?
Джузепе ди Лампедуза
Законодателя е длъжен да се стреми не към истината, към целесъобразността.
Хенри Томас Бъкл
Законодателят научава, че когато говорите много, имате проблеми. Трябва да слушате много, за да сключвате сделки.
Боб Удуърд
...Човекът с тояга е законодател, господар, комуто трябва да се покоряваш, макар и да не е необходимо да търсиш неговата обич.
Джек Лондон
Мъдрият законодател започва не с направата на закони, а изучаването на тяхната пригодност спрямо даденото общество.
Жан-Жак Русо
Понякога се случва така, че и порядъчният човек става законодател.
Кин Хъбърд
Законите не работят, ако законодателите бездействат.
Валентин Домил
Разграничаването на политиците от капиталистите е леко неискрено, меко казано. Американските законодатели са конкурентни и се продават на търг на предложилия най-висока цена чрез лобистката система.
Тарик Али
Испания спечели правото да бъде законодател във футбола.
Фернандо Торес
Един законодател ме обвини, че имам отношение към закона и реда от 19-ти век. Това е напълно невярно обвинение. Имам отношение от 18 век. Тогава бащите-основатели ясно дадоха да се разбере, че безопасността на спазващите закона граждани трябва да бъде една от основните грижи на правителството.
Джефри Гитомър
Загрижени за преизбирането, реакциите на групи по интереси, медиите или набирането на средства, много законодатели са намерили за свой интерес да откажат да сътрудничат с членове на противниковата партия - или да ги третират като врагове в някакъв вид война, в която целият смисъл е да ги победиш и унижиш. Но американският народ беше истинските губещи.
Кас Сънстейн
Ако биолозите толкова често забравят най-универсалния от всички биологични принципи [вариация], не е изненадващо, че мъжете и жените като цяло очакват своите събратя да мислят и да се държат според модела, който може да пасне на законодателя, или въображаемите идеали за които законодателството е оформено, но които са неподходящи за всички реални индивиди, които се опитват да живеят под тях.
Алфред Кинси
Ето защо го направи толкова страшно за законодателите: Любовта не се подчинява на други закони, освен на своите.
Лорън Оливър
"Не съдете, за да не бъдете съдени; защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени" (Мат. 7:1-2) Господи, дарувай ни да не съдим живите, - още по-малко умрелите. Ти Си единствения Съдия, като Творец и Законодател, на живите и мъртвите. А на нас дарувай да съдим строго самите себе си и да молим прошка и оставяне на волните и неволни грехове за починалите.
Йоан Кронщадски