Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Взрив"
Следващият голям взрив ще бъде, когато генетиката и компютрите се обединят. Говоря за органичен компютър - за биологични вещества, които могат да функционират като полупроводник.
Алвин Тофлър
Не съм шовинист. Аз съм универсалист. Мисля, че Бог се взриви като духовен взрив, за да стартира осемте цивилизации, които съставят записаната история и религиите в тези цивилизации.
Хюстън Смит
Опитвам се да разбера космологията, защо Големият взрив имаше свойствата, които имаше. И е интересно да мислим, че се свързва директно с нашите кухни и как можем да правим яйца, как можем да запомним една посока на времето, защо причините предшестват ефектите, защо се раждаме млади и порастваме. Всичко това се дължи на увеличаване на ентропията.
Шон Карол
Имате обикновени моменти и обикновени моменти и по-обикновени моменти, а след това изведнъж има нещо монументално точно там. Имате минали и бъдещи сблъсъци в настоящето, вашия личен Голям взрив и нищо никога няма да бъде същото.
Деб Калети
Никога не сме наблюдавали безкрайност в природата. Винаги, когато имате безкрайности в една теория, там теорията се проваля като описание на природата. И ако пространството се е родило в Големия взрив, но сега е безкрайно, ние сме принудени да вярваме, че то е мигновено, безкрайно голямо. Изглежда абсурдно.
Джана Левин
Ние сме движени от резултатите от Големия взрив, преди милиарди години, който в крайна сметка създаде живот, който в крайна сметка създаде хора и т.н. Но аз? Аз съм инцидент - резултат - и следователно жертва.
Джеймс Хилман
Слава Богу, че животът свършва – никога няма да го преживеем. От Големия взрив до уморената маша, историята на света. Плътта ни е свирепа... телата ни ще ни убият... костите ни ще ни надживеят.
Патрик Марбър
Фанатизмът е като газ: по-опасен от всичко, когато не го забелязваш. Една искра и ще има взрив.
Франсис Хардинг
Super Mario Bros. е еквивалентен на Големия взрив от нашата игрална вселена. Ако не беше това ослепително зрелищно творение, дигиталното забавление, каквото го познаваме днес, нямаше да съществува.
Хидео Коджима
Пълното разбиране на това, което се случва в нашето ежедневие, трябва да вземе предвид случилото се в Големия взрив. И не само това е вътрешно интересно и просто някак готино за мислене, но е и загадка, на която не се обръща особено внимание от работещите учени; малко е недооценено.
Шон Карол
Откровението, до което стигнахме, е, че можем да се доверим на спомените си за минало с по-ниска, а не по-висока ентропия, само ако големият взрив - процесът, събитието или случката, която създаде Вселената - започна от Вселената в извънредно специално, силно подредено състояние с ниска ентропия.
Брайън Грийн
В основата на поезията винаги лежат емоции. И за това, да напишеш нещо е необходимо да почувстваш някакъв емоционален взрив.
Виталий Кличко
Информационният взрив е мит, знак за паниката на мощен от власт индивид пред море от знания. Но знанието трябва да е морето. Само преплетени в нови и нови интерпретации, те са в състояние да генерират открития...
Владимир Рибин
Надявам се, че не след дълго технологиите, които подпомагат популационния ни взрив, започват да се възприемат като не по-малко опасни за бъдещето на живота на тази планета, отколкото безкрайното производство на радиоактивни отпадъци.
Дениъл Куин
Големият взрив не е началото на вселената.
Джон Грибин
Метафизичната спекулация е независима от физическата валидност на самия Голям взрив и е без значение за нашето разбиране за него.
Лорънс M. Краус