Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Активист"
Някой, който прави акт. В демократичното общество трябва да сте активист; тоест вие участвате. Може да е писмо, написано до редактор.
Стъдс Търкъл
Защо християнските активисти редовно биват подлагани на стълбове, за да базират социалните стандарти върху библейските текстове, докато либералите всъщност са похвалени за смесване на религия и политика?
Гари Демар
Благодарение на туитър научавам за революциите в Близкия изток чрез арабски активисти и писатели, не само от американски чуждестранни кореспонденти.
Джейкъб Уайсбърг
Като писател и понякога активист, който трябва да популяризира моите книги и статии и от време на време да събира хора за една или друга кауза, намерих Фейсбук бърз и удобен. Въпреки че никога не го използвах за социализация, реших, че е добре да позволя на други хора да правят това и аз се възползвах от тяхното поведение.
Дъглас Рушкоф
Асандж, подобно на Сноудън, се смятат за активисти за правата на човека и казват, че се борят за разпространението на информация. Задайте си въпроса: необходимо ли е да се екстрадират такива хора за лишаване от свобода. Във всеки случай бих предпочел да не се занимавам с такива въпроси, защото това е като стригането на прасе – много цвилене, но малко вълна.
Владимир Путин
Абортът е погрешен. Мисля, че всички знаят това, затова активистите за абортите са толкова ядосани през цялото време. Това е малко като когато хванете някого в лъжа и той наистина ви се ядосва много бързо и не можете да разберете защо чак по-късно. Това е вина.
Майло Янопулос
Никой никога не е набирал активисти за кауза, като обяви, че нещата се подобряват.
Стивън Пинкър
Няма специално налагане на писателите да бъдат активисти. Всичко, което прави, е да насърчава писателите да пишат пропаганда. Пропагандата може да пише всеки, включително диктаторите.
Уоле Шоинка
Докато учех кино в Академията, започнаха проблемите. Не бях политически активист директно по времето на Саддам [Хюсеин], защото диктаторът беше толкова жесток и брутален, че никой не можеше да критикува или да се оплаква. Чувствах се безполезен и празен. Единственото решение в Ирак беше да избягаме.
Хасан Бласим
Активист е човек, който не може да не се бори за нещо. Този човек обикновено не е мотивиран от нужда от власт, пари или слава, а всъщност е леко побъркан от някаква несправедливост, някаква жестокост, някаква несправедливост, до такава степен, че той или тя е принуден от някакъв вътрешен морален двигател да действа направи го по-добре.
Ева Енслър
Мисля, че да си активист и артист е интересно противоречие, защото толкова често те са в противоречие помежду си. Когато пишете като артист, трябва да изчистите вкуса на собствената си политика при създаването на герои, а активизмът е нещо точно обратното.
Ева Енслър
Знаем за социално сложния живот на слоновете: как общуват, как се свързват, как изглежда дори скърбят. Имаме етолози в областта и активисти на място, за да благодарим за това знание.
Катрин Апългейт
Гей активистите твърдят, че тъй като не се абонирам за политическия им дневен ред, аз съм хомофоб, което означава, че имам психично разстройство - защото това са фобиите.
Лора Шлезинджър
Ако музиканти и активисти работят наистина заедно, ще можем да победим силите на икономиката и корпорациите.
Боно
Надявам се, че работата ми като активист ще бъде забравена. Защото се надявам, че тези проблеми ще изчезнат завинаги.
Боно
Машинното гласуване на 11 юли е репетиция! Репетиция за голямата манипулация, която ни готвят за президентските избори есента. За какво иначе активист на ДБ ще получи ключовете за машините? И дали този човек заедно с работещите към ЦИК граждани на Венецуела, Коста Рика и Панама са пипали софтуера? Вчера зададохме тези въпроси и настъпи гузно радиомълчание. Всички съмнения обаче могат да отпаднат на секундата, ако ЦИК реши да се броят контролните разписки. Ако не - значи се пече подмяна на вота!
Бойко Борисов