Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Частност"
Ти не трябва винаги да вярваш в това, което ви казвам. Въпросите те изкушават да казваш лъжата, в частност, когато няма отговори.
Пабло Пикасо
Ревността в частност не е нищо различно от безпокоен стремеж към тиранията, пренесено в сферата на любовта.
Марсел Пруст
При нас има много мъжество като цяло, но и твърде малко когато става дума в частност.
Хелън Келър
Или съзнателният интелект е импотентен, или не е достатъчно силен, или не е факторът, положително свързан с алтруистичните явления като цяло или с тяхната възвишена форма в частност.
П. А. Сорокин
Авиацията - и в частност космическите пътувания - винаги са били особено завладяващи.
Феликс Баумгартнер
Тази война се различава в частност от другите войни. Ние не сме биещи се армии, а враждуващ народ, но трябва да накараме млад и стар, богат и беден да почувства суровата ръка на войната.
Уилям Шърман
Вярвам, че звездите могат да окажат ефект върху живота на хората - и в частност създавайки работа на хиляди астролози.
Ашли Брилиант
Вероятно нищо не засилва тласъка на социалистите към бюрократична централизация повече от тяхното непримиримо отхвърляне на икономическия контрол като цяло и на пазара в частност.
Робърт Дал
Рядко използвам митологията заради себе си, защото като театрална личност митологичните фигури всъщност са човечество до девета степен, а митологията на Йоруба в частност има очарование да бъде една от най-хуманизираните митологии в света.
Уоле Шоинка
С разширяването на нашите възможности се разширяват и нашите желания - и в частност неудовлетворените желания.
Меган Макафърти
Съединените щати в частност и Западът като цяло трябва да се чувстват малко смутени от всички тези лекции, които правихме на Третия свят.
Пол Кругман
Всъщност бих казал, че източниците на разширяване на икономиката от 2003 г. до 2007 г. бяха, в частност, жилищният балон, войната и на трето място - намаляване на данъците.
Пол Кругман
Едно от най-страшните неща в западния свят и в частност в тази страна е броят на хората, които вярват в неща, които са научно неверни. Ако някой ми каже, че земята е на по-малко от 10 000 години, според мен той трябва да се обърне към психиатър.
Франсис Крик
Хората са егоисти, в частност възрастните хора - винаги говорят само за това, което им е интересно.
Шеридан Ле Фаню
Бог има своеобразно чувство за хумор, проявяващо се, в частност и в това, че той не дава на човек да си почине от собственият си мозък даже в съня.
Юли Це
Всички живи същества страдат от любопитство и в частност чуждото разузнаване...
Владимир Рибин
Това, което ми е интересно за филма и в частност документалния филм, е, че мога да пиша за тези хора и вие се доверявате на преценката ми, повече или по-малко, но когато се сблъскате с хора, които са точно там на екрана и разказват вие тяхната история, вие сами правите преценка, която е убедителна.
Лорънс Райт