Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Парченце"
Понякога музиката на този колега приличаше на малки цветни парченца кристални бонбони, а друг път това беше най-мекото, най-тъжното нещо, което някога си е представял.
Карсън Маккълърс
Информацията е само парченца данни. Знанието ги сглобява. Мъдростта ги превъзхожда.
Рам Дас
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Имам хора в живота си, разбира се. Някои пишат; някои не го правят. Някои четат; някои не го правят. Някои гледат безразлично в празното пространство, когато говоря глупавите приказки и се разхождам, но те правят убийствени палачинки с парченца шоколад и всичко им е простено.
Роб Търман
Разберете, когато ядете месо, че нещо е умряло. Имате задължение да го цените - не само сирената, но и всички онези прекрасни трудни малки парченца.
Антъни Бурдейн
Когато започнах да пиша "Милион парченца", почувствах, че това е правилната история със стила, който търсех, и просто продължих.
Джеймс Фрей
Зайците изскочиха от пътя, а памуковите им опашки поклащаха като парченца паднал облак.
Наташа Лестър
Мисля, че ние сме животни, които търсят модели и това, което най-много ни харесва, е история, в която всичко се съчетава, където няма останали парченца от пъзел.
Ноа Хоули
Писането е като да шиеш заедно това, което аз наричам тези "копчета" и парченца.
Сандра Сиснерос
Искреността е като пинята. Огромна, пронизителна пинята с форма на магаре, която всеки пляска с ръце с надеждата да я счупи, така че да изтръгне парченца от нещо по-добро от това, което има.
Бен Брукс
Можете да забравите, че други хора носят парченца от вашата собствена история в главите си. Винаги съм мислил - съберете всички тези произволни парчета от всички, които някога са ви познавали от родителите ви до човека, който някога е седял до вас в автобус, и вероятно ще видите по-пълна версия на живота си, отколкото дори докато го живеете.
Деб Калети
След всички глупости, свързани с "Милион парченца", никой не очакваше нищо от мен. Нито издател, нито агент, никой. Само аз и книгата. Беше чудесно.
Джеймс Фрей
Разследването на убийство беше като отлепване на етикета на бутилка бира. Никога не става наведнъж, трябва да се откъсне на малки парченца.
Йорн Лиер Хорст
Но светът е в движение, ние сме само малки парченца, а контролът е илюзия. Ние сами създаваме късмета си, собствената си съдба, но само до определен момент и никога не знаем какво може да се случи във всеки един момент...
Карл Хофман
Герой без недостатъци е като омлет без малки парченца яйчена черупка в него.
Колин Котрил
Искам да му кажа, че това е просто глупава кола, но парченца от мен са разпръснати из целия град; гробището, училището, стаята на Каси, мотела и стоенето от мивката в кухнята на майка ми. Отнема твърде много енергия, за да събера всички парченца, така че просто седя там и го гледам как се взривява.
Лори Халсе Андерсен
Поезията не е като всяко писане, което някога съм чувал. Не разбирам всичко, само парченца изображения, изречения, които изглеждат полузавършени, всички пърхат заедно като ярко оцветени панделки на вятъра.
Лорън Оливър