Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кофеин"
Широко разпространената употреба на кофеин обяснява много за двадесети век.
Грег Еган
Той не беше толкова добре изглеждащ, имаше социалните умения на мокра котка и търпението на колибри на кофеин.
Карън Ченс
Кофеинът дехидратира тялото и ускорява стареенето на кожата и бъбреците.
Ан Луис Гитълман
Кофеинът ограничава притока на кръв към мозъка.
Даниъл Г. Еймън
Като цяло може да се каже, че исландците живеят на кофеин, пиейки по няколко чаши на ден. Може би това е една от причините те да не знаят как да седят на едно място дълго време.
Майкъл Ридпат
Но Шекспир никога не е пил кафе. Нито Юлий Цезар, или Сократ. Александър Велики покори половината свят без дори кафе лате, което да го ободри. Пирамидите са проектирани и построени без полъх на кофеин. Кафето е въведено в Европа едва през 1615 Постиженията на античността са напълно достатъчни, за да запленят съвременния човек, но когато разбереш, че са го правили всичко без кофеин, става почти непоносимо.
Марк Форсайт
Грубата демонстрация на кофеин е, че той ви предпазва от заспиване. Малко по-подлият аспект на кофеина е, че може би можете да заспите, но ние знаем, че дълбочината на дълбок сън, който получавате, ако кофеинът все още е във вашата система, е значително по-малка.
Матю Уокър
Друго предимство на избягването на газирани напитки е, че ще избегнете кофеина, който се съдържа в много от тях. Кофеинът е слаб диуретик, който причинява загуба на калций през бъбреците.
Нийл Барнард
След шест се опитвам да не пия кафе с кофеин, иначе няма да заспя до два. Картината, уви, е изключително ясна: бързо остарявам.
Ник Сполдинг
Не знам защо алкохолът и тютюнът са вредни, но кофеинът изведнъж е добър. Това е извън мен и ме кара да се чувствам стар.
Си Джей Бокс
Кофеинът дехидратира мозъка и тялото.
Даниъл Г. Еймън
Много хора не знаят, че мозъкът е 85% вода, така че всичко, което ви дехидратира като кофеин или алкохол, е вредно за мозъка.
Даниъл Г. Еймън
Наградите могат да осигурят краткосрочен тласък - точно както потрепването на кофеин може да ви задържи още няколко часа. Но ефектът отслабва - и, което е още по-лошо, може да намали дългосрочната мотивация на човек да продължи проекта.
Даниъл Пинк
Никога не съм се дрогирал и макар да съм опитвал алкохол, никога не съм пил цяло питие. Дори не пия кафе. Веднъж изпих малка чашка - беше като да пия киселина от батерията. Цяла сутрин трябваше да се кача. Веднъж си помирисах скоч. Помислих си, че трябва да чистя мивката си с тези неща. Това не е някакво морално възражение - наркотиците, алкохолът и кофеинът просто не ме привличат.
Алекс Хонълд
Кофеинът. Порталният наркотик.
Еди Ведър
Ребус ядеше закуска в столовата и искаше да има повече кофеин в кафето или повече кафе в кафето.
Иън Ранкин
До хиляда милиграма кофеин се счита за безопасен за повечето хора, което се превежда в около 10 чаши кафе на ден.
Майкъл Грегър