Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Уеб"
За сравнение, Google е брилянтен, защото използва алгоритъм, който подрежда уеб страниците по броя на връзките към тях, като самите тези връзки се оценяват по броя на връзките към тяхната страница на произход.
Майкъл Шърмър
Трудно ми е да мисля за себе си като за продавач на книги. Дори нямам уеб сайт. Искам да седя и да пиша, а не да продавам.
Стивън Картър
За да бъдем ясни, аз се тревожа за въздействието на интернет, колкото всеки друг. Притеснявам се от съкращаването на обхвата на вниманието, физическата цена на заседналия "сърфинг" и възможността за по-груб дискурс, тъй като милиони уеб страници се надпреварват за внимание, като се обръщат към нашите основни инстинкти.
Андрю Уейл
Инфраструктурните уеб услуги трябваше да се случат.
Джеф Безос
Истински уеб дизайнери пишат код. Винаги е било, винаги ще бъде.
Джефри Зелдман
Уеб сайтовете имат дизайн който е предназначен да попречи на младите хора да използват клавиатурата, с изключение на въвеждането на информация за кредитната карта на техните родители.
Дъглас Рушкоф
Интернет в крайна сметка е свързан с иновации и интеграция, но вие не получавате иновациите, освен ако не интегрирате уеб технологията в процесите, чрез които управлявате вашия бизнес.
Луис В. Герстнер
Ето един водещ принцип: Ако бизнес събира данни за потребителите по електронен път, той трябва да им предостави версия на тези данни, която е лесна за изтегляне и експортиране в друг уеб сайт.
Ричард Талер
Приятелите ми и аз, всички отидохме в училище по право заедно и след като започнахме да работим в различни градове, всички правехме луди неща и си пишехме имейли за нещата, които щяхме да правим. И моите приятели решиха, че имейлите ми са наистина смешни и те казаха: "Пич, защо не качиш това на уеб сайт. Знаеш, че хората биха се радвали да прочетат това."
Такър Макс
Добрият уеб дизайн се отнася до характера на съдържанието, а не към характера на дизайнера.
Джефри Зелдман
Уеб дизайнът е създаването на дигитална среда, която улеснява и насърчава човешката дейност; отразяват или се адаптират към индивидуалните гласове и съдържание; и се променят грациозно с течение на времето, като винаги запазват своята идентичност.
Джефри Зелдман
Мнозина смятаха, че е глупаво - че компаниите за браузъри никога няма да ни слушат. Други твърдят, че "Потребителите не се интересуват дали използвате уеб стандарти." Е, разбира се, че не го правят. Те просто знаят, че вашият сайт работи по-добре.
Джефри Зелдман
В един момент бях в блогове невероятно, в края на 90-те; и получавах милиони страници, защото бях един от хората, пишещи за уеб дизайн и винаги пишех за уеб дизайн.
Джефри Зелдман
Някой трябва да плати на нашите редактори, писатели, журналисти, дизайнери, разработчици и всички други специалисти, чиято страст и сълзи влизат във всяка част от полезно уеб съдържание.
Джефри Зелдман
Сега не всяка публикация в блога или "Топ 10 начина за печелене на пари в интернет" заслужава да живее вечно. Но има злато сред отпадъците и има уеб публикации, които бихме направили добре да ги запазим за исторически цели.
Джефри Зелдман
Уеб публикуването може да създаде общи пространства; всичко зависи от това как ние, читателите, а понякога и производителите, реагираме на технологичните промени. Ако се разделим на тесни групи, общите пространства ще бъдат в големи проблеми. Но няма причина да нямате общи пространства в Интернет. Има много от тях.
Кас Сънстейн
Телевизията в много отношения е пасивна медия: хората получават информация, без реално да обменят идеи с другите. За разлика от тях, Интернет може да бъде активна среда, позволяваща на хората да използват електронна поща, дискусионни групи и дори уеб сайтове, за да се ангажират един с друг.
Кас Сънстейн