Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Великодушие"
Ние сме най-великодушната нация в света. Ние сме много великодушни. Аз се гордея с това, че ние сме така великодушни. Но въпреки нашето великодушие, ние не трябва да се кичим с нашето великодушие.
Джордж Уокър Буш
Най-непростимата привилегия, която мъжете се радват, е тяхната великодушие.
Джърмейн Гриър
Снизхождението ранява, великодушието убива.
Дон Аминадо
Беднякът не счита великодушието на богатия за добродетел.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Великодушието се състои не в това ти да ми дадеш нещо такова, от което аз се нуждая повече от теб, а да ми дадеш онова, без което ти самият не можеш.
Джубран Халил Джубран
За да бъде пълно великодушието, в него трябва да има и капка лекомислие.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Истинското великодушие е когато ти прощават неблагодарноста.
Коко Габриел Шанел
Любовта! Най-възвишената и победоносна от всички страсти! Но нейната всепокоряваща сила се заключава в безграничното великодушие, в почти свръхчувствената безкористност.
Хайнрих Хайне
...Дребните проблеми в човешкия живот се преодоляват с великодушие.
Михаил Пришвин
Най-привлекателните добродетели - доброта и великодушие.
София Ротару
Възможно е онзи, който ти дава змия, когато ти го молиш за риба, да няма какво повече да ти даде. Значи според него това е великодушие.
Джубран Халил Джубран
Великодушието винаги намира почитатели, но рядко подражатели, защото е прекалено скъпа добродетел.
Йохан Нестрой
Нашият живот е обогатен от щедрост, прошка и великодушие. Едва когато култивирането на тези добродетели е мотивирано от мечтата за спасение от някой друг, тези добродетели стават проблематични.
Кристина Фелдман
Великодушието е достатъчно определено от името си, но все пак би могло да се каже, че то е здравият смисъл на гордостта и най-благородното средство за получаване на похвали.
Франсоа дьо Ларошфуко
Великодушие е тогава, когато на душата й е угодно да бъде велика.
Юлия Леонтиева
Отсъствието на великодушие у победителя намалява наполовина значението и ползите от неговата победа.
Джузепе Мацини
Великодушието пренебрегва всичко, за да постигне всичко.
Франсоа дьо Ларошфуко