Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Коефициент"
Най-лошият враг на живота и свободата е тоталната анархия. Вторият най-лош враг е коефициентът за полезно действие.
Олдъс Хъксли
Коефициентът на интелигентност на съществото, наречено тълпа, е корен квадратен от броя на хората в нея.
Тери Пратчет
Новото винаги се случва въпреки преобладаващия коефициент на статистически закони и тяхната вероятност, което за всички практически, ежедневни цели се свежда до сигурност; поради това новото винаги се появява под маската на чудо.
Хана Аренд
Ако можете да направите хора с коефициент на интелигентност с десет точки по-висок, вероятно бихме имали по-малко войни.
Джеймс Д. Уотсън
Бих казал, че коефициентът на интелигентност е най-силният предсказател в коя област можете да влезете и да заемате работа, независимо дали можете да бъдете счетоводител, адвокат или медицинска сестра например.
Даниъл Голман
Свободата и идиотите правят променлив микс. И тъжната истина е, че коефициентът на идиотизъм в общото население е тревожно висок.
Джак Макдевит
Има нулева корелация между коефициент на интелигентност и емоционалната емпатия... Те се контролират от различни части на мозъка.
Даниъл Голман
Не пиша директно на компютъра, защото не мисля добре обърнат напред с пръсти на клавиатурата. Мисля, че е по-добре да гледате надолу с писалка. И коефициентът на концентрация на химикалка и хартия е по-висок, отколкото когато движа думи по екрана.
Джошуа Ферис
Жените са много добри в преценката на риска и не искат да губят време със загуба. Така че не че не са толкова конкурентни и със сигурност след като са в надпреварата, те са също толкова конкурентни, но те правят този избор да се състезават по по-премерен начин, чувствителен към коефициентите.
По Бронсън
Толкова много от миналото е капсулирано в коефициентите и краищата. Повечето от нас изхвърлят повече информация за себе си, отколкото някога сме се погрижили да запазим. Нашите спомени за миналото не са просто изкривени от погрешното ни възприятие на запомнени събития, но са изкривени от забравените. Споменът е като две звезди в орбита, едната видима, едната тъмна, траекторията на това, което е очевидно, е завинаги засегната от гравитацията на това, което е скрито.
Сю Графтън
Присмивам се на Менса. Не знам много за Менса - това е групата с висок коефициент на интелигентност - но казвам: За да влезете в Менса, трябва да имате висок коефициент на интелигентност и след като влезете, прекарвате времето си, поздравявайки хората, които са в Менса с теб. За мен това е доста глупав начин да прекараш живота си.
Хауърд Гарднър
Въпреки че високият коефициент на интелигентност не е гаранция за просперитет, престиж или щастие в живота, нашите училища и нашата култура се фокусират върху академичните способности, пренебрегвайки емоционалната интелигентност, която също е от изключително значение за личната ни съдба.
Даниъл Голман
Когнитивните умения като мислене с голяма картина и дългосрочна визия бяха особено важни. Но когато изчислих съотношението на техническите умения, коефициента на интелигентност и емоционалната интелигентност като съставки на отлично представяне, емоционалната интелигентност се оказа два пъти по-важна от останалите за работа на всички нива.
Даниъл Голман
Винаги съм смятал, че изключителната красота е толкова голямо страдание, колкото всеки физически затруднение - може би още повече. Толкова е трудно за красивия човек, мъж или жена, да развие добър характер, нали? Коефициентите са подредени срещу тях от самото начало.
Дебора Кромби
Ефективността на група хора не се определя от техния коефициент на интелигентност, а от това колко добре комуникират.
Дейвид Брукс
Коефициента на умствено развитие? Като при спорите.
Лучана Литицето
Коефициентът на щастието е обратнопропорционален на достойнството.
Козма Прутков