Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поклонница"
На протежението на моя живот съм извлякъл повече ползи от моите приятели критиците, отколкото от поклонниците, особено ако критиката е изразена с вежлив и приятелски тон.
Махатма Ганди
Мъжът ревнува когато обича. Жената даже когато не обича, защото нейните поклонници, завоювани от други жени, изчезват от кръга на поклонниците й.
Имануел Кант
На изгряващото слънце има повече поклонници, отколкото при залязващото.
Помпей Велики
Да, жените са опасни, но красивите не са така опасни, както тези, които притежават по-скоро умствено предимство, отколкото физическо. Понеже първите са привикнали мъжете да ги ухажват, докато последните разчитат на самолюбието на мъжете и, подмамвайки ги с ласкателства, привличат повече поклонници.
Хайнрих Хайне
Никога не излъгвайте зрителските надежди, аз винаги се старая да давам повече, от колкото очакват от мен, понеже добере знам, че само истинският, трудолюбив талант има право на такива поклонници като вас.
Михаил Боярски
Денят на благодарността не беше нищо повече от създадено от поклонници пречка по пътя на Коледа; мъртва птица на улицата, която принуди кратка отбивка.
Огастин Бъроуз
Живота се променя, вие се движите, и вие сте промяната. Вие искате да покажете на поклонниците тези промени, и вие искате да сте в състояние да ги разкажете.
Били Айдъл
Ние винаги сме се старали да уважаваме поклонниците, за да не блестим по модни списания и страним от пресата като цяло. Мога да отида където искам и никой няма да ме познае, но има един нюанс - няма да ме познаят, докато не сложа каскета си.
Брайън Джонсън
Бях очарован от поклонниците на Дикенс, които упорито отричат, че той е направил нещо лошо по отношение на съпругата си, въпреки че е записано ясно, че той е направил.
Клеър Томалин
Човек, който си представя, че тъй като има глава, пълна със знания, че е достатъчен за тези неща, по-добре да започне да учи отново. "Кой е достатъчен за тези неща?" Какво правиш? Вие не просто давате информация, вие имате работа с души, вие имате работа с поклонници по пътя към вечността, вие имате работа не само с живота и смъртта в този свят, но и с вечната съдба.
Мартин Лойд-Джоунс
Основна тактическа цел на сексуалното търсене е максимално число поклонници. Именно поклонници, а не сексуални партньори. Колкото повече са при жената поклонниците, толкова повече е удовлетворен инстинкта и за популярност.
Анатолий Протопов
Бог преследва с всемогъща страст световна цел да събере радостни поклонници за Себе Си от всяко племе и език, хора и нации. Той има неизчерпаем ентусиазъм за върховенството на името Му сред народите. Затова нека приведем нашите чувства в съответствие с Неговите и, заради името Му, нека се откажем от стремежа към светски удобства и да се присъединим към Неговата глобална цел.
Джон Пайпър
...в книжарниците втора употреба има поклонници. Излезлите от печат думи са призив за въоръжение за онези, които търсят Светия Граал, направен от хартия и мастило.
Катлийн Тесаро
Кучето така свикна с поклонниците на стопанката си, че лаеше мъжа й като друг човек.
Емил Кротки
Глупаците и безумците са два типа поклонници, с които писателят никога не се сдобива, докато е жив.
Гонкур
Боговете си предават в наследство и атрибутите, и поклонниците. (3)
Станислав Йежи Лец
ГЕРБ се крепи най-вече на вярата. Вярата в Бога и в доброто. Благодарение на средствата, които миналата година отпуснахме за новия манастир в Кръстова гора, строителството му вече е напреднало. Кръстова гора е нашия Атон. Тук идват хиляди поклонници през цялата година и считам за наш дълг, да им осигурим добри условия. Ще продължим да подкрепяме Църквата. И вярвам, че хората ще ни оценят по делата ни.
Бойко Борисов