Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вена"
Някой каза, че писането е лесно, просто сядате на пишещата машина и отваряте вена. Зависи от книгата. За някои, трябва да направя доста изследвания, които ми харесват. Други са много по-близки до мен.
Ан Ривърс Сидънс
Мога да пиша за молитва, можете да четете за молитва ... но рано или късно трябва да паднете на колене и просто да се молите. Тогава и едва тогава ще започнете да действате във вената на Божиите чудотворни начини.
Бил Хайбълс
Думата смърт не означава смърт за мен, а отдалечаване от този жесток свят. Това не е въпрос дали е необходимо да се режат вените, а въпросът дали можете да умрете от любов. Наистина любовта е най-важното, за което можете да пожертвате всичко.
Виле Вало
Понякога времената смразяват кръвта във вените на хората – за да не се разложат.
Станислав Йежи Лец
Аз съм вампирът в собствените си вени.
Шарл Бодлер
Кръвта бива два вида: такава, която тече във вените, и такава, която изтича от тях.
Юлиан Тувим
Защото когато чета, всъщност не чета; Пускам красиво изречение в устата си и го изсмуквам като плодова капка, или го отпивам като ликьор, докато мисълта се разтвори в мен като алкохол, влива мозък и сърце и се движи през вените до корена на всеки кръвоносен съд.
Бохумил Храбал
Зелените ми очи са бездънни и празни и аз се питам дали е възможно човек да се променя отвътре навън, дали тъгата може да се излъчва през вените, органите и кожата, така че всички да я виждат.
Мишел Зинк
И все пак, помисли си той, не всеки ден разбираш, че във вените ти тече божествена кръв. Чудя се какво ще кажат момчетата от тенис клуба за това?
Саймън Кларк
Нашето наследство - и ваше, и мое - не са каменни сгради или декари земя, а смелостта и кръвта във вените ни, завещани от бащите ни.
Флетчър Прат
Застоялото благочестие е безбожие. Нека нашата религия бъде толкова топла, постоянна и естествена, колкото кръвта тече във вените ни. На живия Бог трябва да се служи по жив начин.
Чарлс Х. Спърджън
Разбира се, не бихте разбрали, но връзката между майка и дете е... как най-добре да го опиша... неразрушима. Двамата сме свързани завинаги, разбирате ли - една и съща кръв във вените ми, която тече през вашата.
Гейл Хъниман
Направени сме от глина, нали, и подземни извори и медни нишки във вените ни. Когато ме питат откъде съм, те не искат града на свидетелството ми за раждане, а чия земя е в кръвта ми.
Дженифър Зейнеб Джукхадар
Търся младо, красиво, за предпочитане стройно момиче за приятелство, може би за нещо повече. За предпочитане непушач. Аз съм на около тридесет, имам син, хубаво момче на шест години. Обичам дългите разходки сред природата, хубавата музика, обичам да ходя на кино, да вечерям на свещи и да си инжектирам почти чист хероин във вените.
Йонас Т. Бенгтсон
Знаеше, че коренът на яростта тече във вените му, но това не му помогна да се сдържа. Бурна вълна от емоции обля и го разтърси.
Коджи Сузуки
Да живееш означава да си музикален, като започнеш от кръвта, танцуваща във вените ти. Всичко живо има ритъм. Усещате ли музиката си?
Майкъл Джексън
Луната, като пъп на бременна беше изпъкнала върху нощния небосклон. Тежеше надглавата ми и поляризираната и светлина делеше реалността на независими плоскости. Не бе Лунадалечна и измръзнала, а бе любопитна и ме наблюдаваше втренчено и следеше движенията ми. Да, лично мен. Чувствах го по изстиналата кръв, която се бе сгъстила като желе и трудно вървеше във вените ми.
Любомир Николов