Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Напътствие"
Това отдръпване от дневния смут в творческа тишина не е лукс, прищявка или безполезност. Това е необходимост, защото се опитва да осигури условията, при които сме в състояние да се поддадем на интуитивните напътствия, подтици, предупреждения, учения и съвети, а също и на вдъхновяващия мир на душата. Разтваря психическото напрежение и лекува негативните емоции.
Пол Брънтън
Вярата, културата, структурата и напътствията са добри неща.
Бетани Франкел
Търсенето на морални напътствия, които не зависят от външната власт, неизменно е завършвало с признаването на някакъв нов авторитет.
Уолтър Липман
Ако наистина сте истински със себе си, това е прекрасно напътствие.
Чарли Чаплин
Може би децата днес играят на компютъра толкова, колкото и отчасти, защото това е едно място, където те могат да играят свободно, без намеса и напътствия от възрастни.
Питър Грей
Когато изглежда човешки невъзможно да направите повече в трудна ситуация, отдайте се на вътрешната тишина и след това изчакайте знак за очевидно напътствие или за подновяване на вътрешната сила.
Пол Брънтън
Писането е духовен път. Помага ви да слушате сърцето си, да се доверите на вътрешните си напътствия и да живеете пълноценно живота си.
Робърт Холдън
Молитвата е молба за напътствие. Медитацията е да го слушаш.
Соня Чокет
Моля се за прошка, за помощ и напътствие, да бъда по-добър човек, за здравето на семейството ми, светът да бъде по-добро място.
Тайсън Фюри
Писателите са склонни да смятат, че заемат много по-уместно място в обществото, отколкото ние всъщност. Но ние наистина сме по-близо до шутовете и шутовете, отколкото до доносниците или моралните напътствия. Приемането на нашето доста незначително място в обществото може да бъде депресиращо - но също така и освобождаващо.
Валерия Луизели
Помолете двама души да ви кажат нещо, ще получите две версии. Дори лесни неща като напътствия, да не говорим за важни или полуспорни теми, като например защо е започнал бой или какъв е човек като цяло. Ако не знаете нещо за себе си, просто не можете да сте сигурни.
Габриел Зевин
Истината е, че всички търсим. Всички търсим напътствия, наставници и в никакъв случай не съм някой, който да следва.
Джейсън Момоа
Той видя как някакво божествено напътствие насочи стъпките му към този дом. Колко години му бяха необходими, за да стигне дотам!
Зейн Грей
Когато търсите напътствия, никога не слушайте малодушният. Бъдете добри към тях, засипвайте ги с благословии, ласкайте ги, само не следвайте съветите им.
Клариса Пинкола Естес
Това е толкова голяма част от мен, че е почти трудно да се опиша в отсъствието му. Знам, че за мен това означава да искам напътствия и че в най-трудните времена има личен спасител, на когото мога да разчитам. И съм много благодарна на родителите ми, че ми дадоха това.
Кондолиза Райс
Винаги сме започвали с малко, с малко вдъхновение. Направихме демонстрации. Смесихме се в обратната връзка. Изслушахме напътствията на умни колеги. Смесихме във вариации. Усъвършенствахме визията си. Следвахме първоначалната демонстрация с още една и след това друга. Подобрихме нашите демонстрации на постепенни стъпки. Развихме работата си, като бавно се сближихме с по-добри версии на визията. Кръг след кръг на творческа селекция ни преместиха стъпка по стъпка от искрата на идея до завършен продукт.
Кен Косиенда
Напътствие от автора, прослужил няколко години в Съветската армия: Появят ли се пари – то незабавно ги изхарчваш! Ако не можеш – ще те научим! Ако не искаш – ще те принудим!
Михаил Лезински