Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Балет"
Лесбийството, хомосексуализмът, мазохизмът и садизмът все още не са извращения. Извращенията между другото са само две: хокей на трева и балет върху лед.
Фаина Раневска
Изгониха ме от класа по балет, защото разтегнах слабинен мускул. Не мой.
Рита Ръднър
В балета мъжете носят толкова стягащо трико, че вие лесно можете да кажете, какво им е вероизповеданието.
Робин Уилямс
Нещото, което никога не съм знаела за балета, е, че това е един от най-дразнещите спортове, в които някога съм участвал. Казвам спорт, защото тренират постоянно, всеки ден.
Мила Кунис
За да направиш добър балет, е нужно да обичаш красиви жени.
Джордж Баланчин
Балетът е женски свят, в който мъжът е само почетен гост.
Джордж Баланчин
Хубава картина е, но изображението на природата; завършен балет е самата природа.
Жан-Жорж Новер
Ако нашите балети са немощни, монотонни и скучни, ако са лишени от идеи, смисъл, израз и характер, това е по-малко вина на изкуството, отколкото тази на артиста.
Жан-Жорж Новер
Успокоих чувствата си към други компании, които изпълняват моите произведения. Никога по принцип не съм бил против моите балети да се танцуват от други компании. По-скоро е, че ни липсват време, пространство и пари, за да гарантираме, че те са направени добре. За мен единственият грях е посредствеността.
Марта Греъм
Всички правила в живописта, поезията, музиката и дори балета преследват и не могат да не преследват една-единствена цел: да доставят удоволствие на ума, без да го обременяват.
Жозеф Жубер
Обичах и продължавам да обичам родното си изкуство и всичко, свързано с балета, не може да ме остави безразлична.
Матилда Кшесинская
Нищо чудно, че балетът процъфтява, особено при репресивни режими.
Олга Грязнова
Животът в Лондон и новите фантазии превърнаха гладкия балет на неговите желания в елегантен и оживен танц на похотта.
Прия Базил
И винаги е чувствал, че успехът, когато дойде, трябва да бъде толкова голям, колкото моята любов към балета. Струваше ми се, че това е условие за сделката с живота.
Рудолф Нуреев
В литературата, както в спорта, балета и секса, трябва да свършиш навреме, за да не изглеждаш жалък и смешен.
Владимир Войнович
В авторитарните общества културните институции са склонни да станат идеологически пълномощници - помислете за Националния балет в Куба или за източногерманския отбор по гимнастика.
Джейкъб Уайсбърг
Балетът на добрия градски тротоар никога не се повтаря от място на място и на всяко едно място винаги е изпълнен с нови импровизации.
Джейн Джейкъбс