Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Статуя"
Съединените щати: страната, където свободата е статуя.
Никанор Парра
Художникът оставя следа. И аз тъкмо поставих две статуи на Роуд Айлънд, по които работя. Смятам, че това ще остави следа по-дълга от мен.
Антъни Куин
Законът е величествена статуя, пред която те свалят шапката си, но минават.
Иполит Тен
Бил съм по целия свят и никога не съм виждал статуя на критик.
Ленард Бърнстейн
Исус е магия, защото превърна водата във вино. Мисля, че той накара статуята на свободата да изчезне през 80-те или нещо подобно.
Сара Силвърман
Скочих от статуята на Исус в Рио де Жанейро.
Феликс Баумгартнер
Дори да се съгласим, че гениалните хора по правило са и доста странни или както се казва: няма велик ум без капка безумие, ние няма да се отречем от тях, а ще презираме онези векове, които не са създали нито един гений. Гениите са гордостта на народите, към които са принадлежали; рано или късно им издигат статуи и виждат в тях благодетелите на човешкия род.
Дени Дидро
Великият поет е велик артист. Той е художник и скулптор. Най-големите снимки и статуи са рисувани и изрязани с думи. Те надживяват всички останали.
Робърт Ингерсол
Скулпторът, който се занимава с формата, се стреми да затвори красотата в мраморна статуя, която ще устои на опустошенията на времето през хилядолетията; но мраморната статуя е студена и говори само с няколко от най-развитите, които са в състояние да влеят статуята със собствения си живот.
Макс Хайндел
Най-мощното визуално изображение в Америка днес всъщност е Статуята на свободата.
Франк Лунц
Европейците искаха злато и роби, като всички останали; но в същото време те искаха статуи, поставени на себе си като хора, които са вършили добри неща за робите.
В. С. Найпол
Трябва да обичате тялото си като жив организъм, а не да го мразите като дефектна декоративна статуя.
Валери Франкел
Всички ще умрем. Но няма да умрем заедно. Нещо ще остане зад нас като следа от светлина, която да предаде на следващите поколения всичко велико в работата и въображението. И нещо повече от разпадащи се дворци и осакатени статуи, това, което блести вечно в спомените на хората, са усилията на ума да се издигне над ежедневието чрез смях, ужас, метафизична мисъл, красотата на словото и блясъка на идеите.
Жан д'Ормесон
Елиза беше най-красивото момиче, което съм виждал. Но тя също имаше нещо студено - което я направи почти по-красива. Беше като статуя, направена от стъкло... или лед.
Изабел Абеди
Луната е слънцето на статуите.
Жан Кокто
Статуите на Пенчо и Петко Славейкови на едноименния площад в София стават по-често от пейката, отколкото Фреди.
Иво Иванов
Катон не разрешил да му поставят статуя, въпреки че по него време Рим вече бил препълнен с такива: "Предпочитам, – казал той, – да питат защо няма моя статуя, отколкото защо има такава."
Плутарх
Не ми хвалете характера на Н... Този човек е твърд и непоклатим; здраво стъпил в студената си философия като бронзова статуя на мраморен пиедестал.
Никола дьо Шамфор