Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Август"
Докторът ми дава две седмици живот. Добре е да са през август.
Рони Шейкс
Август - месец, който в автобуса е невъзможно да се отвори прозорец, който не може да се затвори през декември.
Леонард Луис Левинсън
Вземете толкова суверенитет, колкото можете да преглътнете. Не искам... да съм спирачка за развитието на националното самосъзнание на всяка република.(на среща с обществеността в Уфа на 6 август 1990 г., след което повтаря тези думи на 8 август в Казан.)
Борис Елцин
Един от дните на необичайно яркият, сияещ август, много преди да ми стане ясно, че тогава съм щастлив...
Дилън Томас
Нещото, на което можете да разчитате в живота, е, че в Тенеси винаги ще бъде жарко през август.
Ан Патчет
На 28 август 1933, Рузвелт подписва Изпълнителна заповед 6260, забраняваща конституционното право на гражданите на САЩ да притежават злато.
Майкъл Малоуни
Днес вече не е възможно да се твърди, че нацистко-съветският пакт от 23 август 1939 г. е фикция, измислена от буржоазно-империалистически врагове. Всички са виждали филмовите клипове на хер Рибентроп, който каца в Москва, и на Сталин, който се усмихва широко, докато Рибентроп и Молотов се записват един до друг.
Норман Дейвис
- Между другото се казвам Август. Няма да описвам как изглеждам. Каквото и да мислите, вероятно е по-лошо.
Ар Джей Паласио
Преди по-малко от месец цял август все още се простираше пред нас - дълъг и златист и успокояващ, като безкраен период на вкусен сън.
Лорън Оливър
Август наредил да изгонят от лагера му Герений, младеж, отдал се на порока. Молейки за прошка, младокът проплакъл: - Как ще се върна у дома, какво ще кажа на баща си? - Ами кажи му, че не съм ти допаднал, - отвърнал Август.
Октавиан Август
Във връзка с публикацията във вестник «7 дни спорт» от 23 август 2004 година, озаглавена «Изхвърлят Батето от МОК в петък» президентът на БОК и БФС Иван Славков, който е в отпуска, задава въпроса: «В КОЙ ПЕТЪК?» Умоляваме колегите, които знаят отговора на въпроса, да го обявят в своите издания.
Иван Славков
"Превърнахме се в циркова трупа, която пътува от село на село." (Треньорът на ЦСКА Ферарио Спасов за подготовката на отбора в Германия); август 2004.
Ферарио Спасов
"Ще си позволя да препоръчам на комисията и специално на нейния председател да огласи пред парламента резултатите от проверката за принадлежността на политиците към бившата Държавна сигурност след като конституционният съд се произнесе по закона за отваряне на досиетата" - в. "Труд”, бр. 218 (15 367), 11 август 1997, стр. 1 и 2.
Петър Стоянов
Сенатът предложил да нарекат месец Септември на името на Тиберий, както това било направено с неговите предшественици Юлий Цезар и Август, а той отвърнал: - А какво ще правите, ако имате тринайсет цезари?
Тиберий
Всяко престъпленеи се считало за углавно, дори и най-обикновените думи. Един поет бил осъден загдето в една трагикомедия се осмелил да отправи хули към Агамемнон; обвинен бил и един историк, загдето нарекъл Брут и Касий "последните римляни". Авторите били веднага наказвани, а съчиненията им – унищожавани, макар че преди няколко години били четени в присъствието на Август при всеобщо одобрение.
Тиберий
...Сред народа е разпространена мълвата, че когато Тиберий излязъл след един разговор, слугите чули Август да казва: "Нещастният римски народ, под какви бавни челюсти попада!"
Тиберий
Плажувайте и ваканцувайте на спокойствие – август е някакви драматични обрати много трудно ще се осъществят.
Емил Чолаков
"Образът на Георги Първанов е ясен - човекът от народа, който върви сред населението, чертае пешеходни пътеки в малките села, ръкува се с механизатори, връща бригадирското движение. Общо взето, политически кич от сферата на популизма." - за предизборният образ на Първанов в интервю за Express.bg на 22 август 2006.
Явор Гърдев