Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мерило"
Мерилото за справедливостта не може да бъдат мнозинството гласове.
Фридрих Шилер
Мерило за живота не е неговата продължителност, а това как сте го използвали.
Мишел дьо Монтен
Само сумата на преодолените препятствия е действително вярното мерило за подвига и за човека, извършващ подвиг.
Стефан Цвайг
Не богатството за душата, а душата за богатството е мерило.
Децим Магн Авзоний
Популярността не трябва да бъде мерило в политиката. Ако всичко зависеше от популярност, в сената биха седели Доналд Дък, Кърмит и Мис Пиги.
Орсън Уелс
Истинската нравственост расте от сърцето при плодотворното съдействие на светлите лъчи на разума. Нейно мерило не са думите, а практическите действия.
Висарион Белински
За мен парите са функция. Те дават възможността да достигнеш нещо, могат да бъдат мерило за твоите достижения, или обратно, по тяхното количество можеш да съдиш за твоите неуспехи.
Алишер Усманов
...Никакъв едикт на папата не е мерило за вярата..., а само свещеното писание... е действително мерило за нашата вяра.
Уилям Окам
Истина е, че всеки измерва със своя мярка и мерило.
Хораций
Мерило за душевно здраве е склонността да намираш добро навсякъде.
Ралф Уолдо Емерсън
Завистта на другите художници винаги е била мерило за моят успех.
Салвадор Дали
...Великите народи няма да станат жертва на тази дребнава психология, защото те са велики народи и защото тяхното мерило е велико мерило.
Атанас Буров
След като съм преподавал курсове по икономика в частни професионални училища и университети, винаги съм имал проблем с БВП като мерило за просперитет. БНП се подобрява чрез увеличаване на съмнителни дейности като консумация на цигари и производство на оръжия. Освен това, значителното увеличение на автомобилните произшествия ще се отрази благоприятно на БНП, тъй като ще доведат до повече погребения, посещения в болница, ремонти на автомобили и покупки на нови автомобили.
Ърни Зелински
Както светлината открива и самата себе си, и обкръжаващата тъмнина, така и истината е мерило и на себе си, и на лъжата.
Барух Спиноза
... отказът да отидеш на сватба не е мерило на приятелство...
Владислав Реймонт
Съвестта е мерила за добротата в душата на човека.
Ернст Мулдашев
Ние не избираме в кого да се влюбим. Мерилото на нашето щастие се определя само от нас и нашият жизнен опит.
Жули Маро
В началото у мене се записаха 50-60 ученика. При гръцкия учител M. Jean, който беше и драгоманин в Меарифското управлением се бяха явили само 10 души желатели. Това възбуди завистта на колегата. Той не можа да се стърпи, та един ден ме запита: "Защо у мене има само 10 ученици, а у тебе повече от 60?" Отговорих му: "Защото от гръцкия се интересуват само ония турчета, които са от места, гдето има гръцко население, а от български - които са между българска среда. Ето мерилото на българизма и гърцизма в Македония"
Антон Димитров